En vigtig del af et urs design, er dens urrem. Der findes dog mange typer urremme på markedet, som hver har sine stilmæssige forskelligheder og materialemæssige egenskaber. Derfor er det vigtigt, at du har et ur med en rem der passer til din livsstil. Vi vil her introducere dig til de forskellige typer remme til dit ur, så du får valgt den helt rette type til dig.

Den klassiske type rem

Den diskrete læderrem

Et klassisk ur fra mvmt med en brun rem i læder

læderremmen er en af de mest almindelige typer remme til ure. Samtidig er den nok også en af de mest populære. Den popularitet skyldes flere faktorer, som at den sidder komfortabelt på håndleddet og at den har et klassisk elegant look. Læderremmen er derfor versatil og kan bære både til hverdag og til formelle situationer.

Læderremmen ses typisk i forskellige brune nuancer, som den naturligt forekommer. En anden populære farve er sort. Dog ses læderremmen også i øvrige farver, som rød, grøn, blå eller lilla, som er eksempler på farvet læder. Til eksklusive designs og modeller, ses læderremmen også med tryk. Typisk slange eller kroko tryk.

Den rustikke type læderrem med kontraststikninger

et ur fra citizen med en særlig type rem med kontraststikninger

Den klassiske læderrem fås også med kontraststikninger. Disse stikninger sidder oftest ude i remmens sider. Kontrastikninger bruges dog også som dekoration på læder remme, hvor de er syet i mønstre. Denne type kontraststikninger ses oftest blandt dameure. Kontraststikninger giver en flot effekt på en ellers simpel læderrem, hvis du er typen der godt kan lide små detaljer. Derudover kan store kontraststikninger give en rå og rustik effekt på uret, som på uret på billedet overfor.

Den eksklusive typer læderrem med tryk

et gant ur med kroko tryk på remmen

Læderremmen med kroko eller slange print, er som nævnt tidligere, typisk set på ure med et eksklusivt design. Det eksklusive udtryk gør denne type rem perfekt til formelle lejligheder. Læderremmen med kroko eller slange tryk, ses typisk med en mat overflade, som på uret overover. Den er dog også at finde på markedet med en blank overflade.

Den rå “rally” læderrem

den rå type læder rem kaldet rally læder remmen

Rally læderremmen har fået sit navn fordi den oprindeligt blev brugt af racerkørere. Hullerne i remmen gjorde at den var mere åndbar og dermed behagelig for føreren at have på under et ræs. I dag har rallyremmen dog et mere stilmæssigt og nostalgisk formål. Rallyremmen giver læderremmen et sporty look, som den klassiske læderrem ikke har. Derudover giver rallyremmen, ligesom med kontraststikningerne, et råt element til dit ur. Rally læderremmen kan bruges både til hverdag eller som et uventet twist til et formelt outfit.

Pleje af læderremme

Da læder er et naturmateriale, kræver den regelmæssig pleje, for at holde sig godt på lang sigt. Hav derfor altid dine omgivelser i tankerne, hvis du overvejer en læderrem. Læder er følsomt over for meget koldt eller meget varmt og fugtigt vejr. Temperaturskifter kan ligeledes få læderet til at “svede” med fare for at mugner eller omvendt blive så tørt at det revner. Læder bør heller aldrig komme i direkte kontakt med vand, da det kan ødelægge læderet.

Er du typen som er meget aktiv og ikke så påpasselig med din ure, anbefaler vi ikke læderremmen til hverdag. Ønsker du at bære ud med læderrem, bør du sætte dig godt ind i hvordan du passer på den. Læs også vores guide til rengøring af dit ur, for at lære mere om hvordan du plejer din læderrem.


Den hårdføre type rem

Den klassiske stålrem

Mand der bærer et ur med stålrem som er et hårdført materiale

Rustfrit stål er det mest udbredt brugte materiale til ure. Det er et yderst hårdført materiale, som typisk giver ure et klassisk eksklusivt eller sporty look.

Stål lænken er at finde i mange farver. Typisk stålfarvet (sølv) eller belagt med guld. Dog ses den også med andre farver, som sort, blå og gunmetal. Stålremme kan også have design forskelle i størrelsen på deres led. Typisk ser man at en stålrem til et herreur, er sammensat af brede led. Omvendt har mange dameure med stålrem, små feminine led. Disse led kan enten være ensfarvede eller blandede led. Derudover kan stålremmens led være både matpolerede eller blankpolerede, eller blandet.

En kæmpe fordel ved stålremmen, er at den er nem at pleje og at den er enormt korrosions resistent. Denne egenskab gør at du stort set kan have stålremmen på over alt. Ure med stålremme er ligeledes favoritter både til hverdag og formelle lejligheder. Nogle stålure er i øvrigt også beregnet til sport som for eksempel dykning. Et af de mest populære ure til mænd er dykkeruret, der i de fleste tilfælde har en stålrem.

En ulempe ved stålremmen, hvis man synes det er en uelempe, er at den er tungere i vægt end øvrige urremme. Ønsker du derfor et ur som sidder let og behageligt på håndleddet, er den klassiske stålrem nok ikke den rette vej at gå.

Den slanke meshrem

ur fra aistrup med meshrem som er en letvægtig type rem

Som alternativ til den klassiske stålrem, er meshremmen blevet enormt populær de seneste år. Meshremmen består af bittesmå stållænker, som er “broderet” sammen til en slags brynje. Du kan se et eksempel på meshremmen, på billedet overover.

Fordi meshremmen består af mange små led, er meshremmen meget mindre og ofte smallere end den klassiske stålrem. Derfor er meshremmen også langt lettere i vægt.

Ønsker du derfor et ur med en stålrem, men skal remmen være lettere og mere behagelig at have på håndleddet, så er meshremmen ideel.


Den robuste type rem

Den robuste rem i keramik

armani ur til mænd med en robust type rem i keramik

Keramik remmen er den mest hårdføre type rem til dit ur du overhovedet kan få. Materialet er faktisk så robust, at du kan bære et ur med en keramisk rem i årevis, uden så meget som en ridse at vise for bevis. Ud over at materialet er så robust, er materialet også langt lettere end stål er. Dermed er uret med en keramisk rem et godt alternativ til dig de rkan lide udseendet af en klassisk stålrem, men ønsker et ur der er lettere i vægt.

En anden fordel ved den keramiske rem, er at det er type rem som er 100% allergivenlig. Hermed er den også perfekt til dig som er overfølsom overfor metaller på huden. Du kan læse mere om allergivenlige ure i vores indslag om titaniumsure. På trods af at den keramiske rem har en masse gode fordele, er den sjældent at finde på markedet. Et godt alternativ til dig der ønsker et allergivenligt ur, men som ikke kan finde et i keramik, er et titaniumsur.


Den naturlige type rem

Den miljøvenlige trærem

I takt med det øgede fokus på miljørigtighed, er ure i miljøvenlige materialer også blevet mere populære. Efterspørgslen på produkter i miljøvenlige materialer, som er fri for “giftstoffer” og “kemikalier”, er faktisk boomet. Er det noget du interesserer dig for, er et ur i træ en god mulighed. Mærker som WeWood, der designer og producerer ure i 100% træ, blandt andet også miljømæssige sager. For eksempel “Trees for the Future” organisationen.

En anden fordel ved træ lænken, er at den er 100% allergivenlig og derfor også et godt alternativ til en lænke i metal. Samtidig er træ også et lettere materiale. Fordi det er et naturmateriale, bør du dog sætte dig ind i hvordan du bedst muligt passer på et ur med en træ rem.   


Remmen til den aktive type

Den sporty gummirem

en sporty kvinde der har et ur med en gummirem på armen

Gummiremmen er endnu en af de meget populære typer remme, særligt blandt fitness og sports udøvere. Dette skyldes at gummiremmen er yderst robust. Samtidig er gummiremmen meget nem at rengøre og let i vægt. Disse egenskaber gør den perfekt til den aktive type. Du behøver nemlig ikke være bekymret for om du sveder på din rem. Da gummi afskyr vand, kan du uden problemer rense den hurtige end andre typer remme. Samtiidig har gummiremmen ikke nogen led hvorimellem, der kan sætte sig snavs og bakterier.

Mange digitalure er udstyret med gummiremme. Kombinationen er ideel til et højfunktionelt aktivitetsur. Ønsker du et ur som er funktionelt og praktisk, og som kan bruges til sport, bør du overveje et ur med en gummirem.

Den hårdføre resinrem

resinremmen er en type rem som er enormt hårdfør

Resinremmen er ligesom gummiremmen et populært valg blandt fitness og sports udøvere. Resin er nemlig ligesom gummi, er meget hårdført materiale. Derfor bruges resinremme også typisk på ure, som bruges i militæret. Særligt mærker som Casio, med sin G-shock linje, er kendt for at bruge resinremme. Resinremme giver typisk et ur et et råt og rubust udseende. Derudover er resinremmen perfekt til den type ur som også klassificeres som en gadget.

I modsætning til den almindelige gummirem, er resinremmen mindre blød og medgørlig. Selvom det naturligvis gør remmen mere hårdfør til “vind og vejr”, vil det tage lidt tid for resinremmen at forme sig til dit håndled. Dog er resinremmen præcis ligeså nem at rengøre som gummiremmen.

Er du den aktive type som ønsker et ur med en robust rem, der holder til alt, så er uret med en resinrem ideel.

Den moderne type rem

Den preppy stofrem

et daniel wellington med en moderne type rem i nato

Stofremmen, også kaldet natoremmen, er blevet enormt populær de seneste par år. Dette skyldes formentlig mærket Daniel Wellington, som gjorde natoremmen til sin signaturstil. Selvom stofremmen som sådan ikke er noget nyt, er den interessant fordi den kan designes i mange forskellige farvekombinationer.

Ud over de mange design muligheder med storemmen, er den også enormt praktisk. Stofremmen er nemlig super nem at rengøre og kan vaskes i hånden derhjemme. Nogle stofremme kan endda tåle vask i vaskemaskinen. Dog er stofremmen ikke lige så holdbar som for eksempel stål- eller resinremmen. Ønsker du dig derfor et ur med en stofrem, må du foreberede dig på at den skal udskiftes hvert 2. år. Denne tidshorisont vil dog variere ud fra hvor ofte du bærer remmen og hvor godt du passer på den. Dog er stofremmen ofte relativt billig at udskifte.

Ønsker du derfor en moderigtig rem, som er nem at rengøre og som fås i mange fede designs, er stofremmen en du bør se dig om efter.


Uanset hvilken type rem du vælger, så husk at det altid er en god idé at sætte sig ind i hvordan den plejes. Ligeledes hvad du skal være opmærksom på ved de forskellige materialer. På den måde sikrer du, at du vælger en rem som du kan være glad for i mange år, som passer til din livsstil.

Har du nogle spørgsmål, så skriv os endelig en kommental i kommentarfeltet.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.