Urmærket Timex, som blev stiftet tilbage i 1854, har historisk en lang række af fantastiske urdesigns bag sig. I de seneste par år er Timex derfor begyndt at eksperimentere med at bringe sine klassiske vintage modeller tilbage på banen igen, et træk som i den grad har givet pote for virksomheden.

Vi vil i dette indlæg introducere dig for Timex Q genudgivelsen og de fire spændende nye tilføjelser til kollektionen. Derudover vil vi kigge nærmere på hvad det gør Timex Q modellen så speciel at bære.

Timex Q 1979 reissue modellen til herrer med originalt design.

En milepæl for Timex

Timex Q modellen blev oprindeligt udgivet i løbet af 1970’erne og var på det tidspunkt et kæmpe skridt mod fremtiden for virksomheden. Timex Q modellen markerede nemlig mærkets adoptering af kvarts teknologien, en teknologi som på det tidspunkt revolutionerede urverdenen, ved at erstattede de manuelle mekaniske ure med de mere præcise kvarts ure.

Timex Q og kvarts æraen

Galli, som er hoveddesigner for Timex i dag, forklarer om at kvarts i 70’erne var et kæmpe købsmotiv for urentusiaster ligesom automatik er blevet det i dag: “I de dage var kvarts det helt store.” Tanken med genudgivelsen af Timex Q modellen var for Galli at hylde denne kvarts æra. Derudover at skabe en genudgivelse der var så tro mod originalen som muligt. Derfor har Timex blandt andet beholdt det originale “Q” logo på urskiven, samt den 38 mm urkasse, det flettede armbånd og den funktionelle batteri luge på bagsiden af urkassen.

Timex Q herreur med blå urskive og tætte led på lænken
Q’et i Timex modellen’s navn symboliserede mærkets skift fra mekanik til kvarts (Quartz) urværker.

Fortiden forvandles til fremtiden

Med genudgivelsen af Timex Q herreuret bliver et kig tilbage i fortiden forvandlet til mærkets fremtid. Galli forklarer: “Vi elskede “Q” modellen med det samme. 1970’er stilen matchede perfekt med vores nuværende design æstetik.” For at passe med nutidens forventninger til ure er Timex Q modellen blevet opdateret med et moderne kvarts urværk. Derudover er det udstyret med en urkasse og armbånd i rustfrit stål. Omend en simpel design opdatering, så er den vigtig forklarer Galli: “Ideen er ikke blot at rekreere et gammelt ur men at benytte dets DNA til at skabe et ur der også fungerer i nuet. Vi ønsker at også at bringe mærket ind i fremtiden, ikke kun fortiden.”

Det originale Timex Q design

Timex Q genudgivelses modellen på et håndled.
Timex Q modellen er stilfuld med masser af vintage undertoner.

Timex Q genudgivelses modellen har beholdt sit originale stilfulde blå, rød, sølv og guld farvetema. Viserne og tidsmarkørerne på urskiven er belagt med et selvlysende materiale så tiden nemt kan aflæses i mørke. Lænken er sammensat af elegante smalle led i rustfrit stål, ligesom den maskuline urkasse er lavet af rustfrit stål. Med sit dykkerinspirerede look og stilede maskuline design er Timex Q den ideelle tilføjelse til enhver urentusiasts kollektion.

Udvidet Timex Q kollektion med nye farvekombinationer

Ud over den originale Timex Q model tilføjer Timex fire nye spændende modeller til kollektionen der indeholder fede nye farvekombinationer. For at møde den voksende efterspørgsel, er den ene af de fire tilføjelser til kollektionen derudover udstyret med et automatisk urværk.

Timex Q herreure med tre nye stilfulde farvekombinationer
De tre nye stilfulde farvekombinationer af det originale Timex Q herreur.

På billedet ovenover ses de tre nye Timex Q modeller med lækre nye farvekombinationer. De nye farvekombinationer passer perfekt til vintage stilen ved at inkorporere sort, grøn, hvid og orange farver til kollektionen.

Timex M herreur med vintage design og automatisk urværk
Timex M herreuret har det klassiske vintage design fra Timex Q uret, men indeholder et automatisk urværk og en ny lækker farvekombination.

På billedet ovenover ses den nye Timex M model, som er en tilføjelse til kollektionen der beholder det originale vintage design, men inkorporerer en ny lækker farvekombination og et automatisk urværk.

Timex M automatik herreur med sort skive og sølv lænke
Her ses Timex M Automatic herreuret på et håndled.

Lever Timex Q genudgivelsen op til hypen?

Det siger ikke så lidt at Timex Q genudgivelsen siden sin lancering i 2019 og de tilføjede 2020 modeller har været stort set umulige at få fingrene i. Kigger man på diverse anmeldelser på nettet, er der ingen tvivl om at genudgivelsen er en bundsolid investering. Vi vil derfor gå nærmere i dybden med hvad der gør Timex Q uret så specielt at bære.

Timex Q genudgivelses modellen på et håndled

Hvad gør Timex Q speciel?

Hvad der springer i øjnene på en når man første gang åbner kassen med Timex Q herreuret, er urets velafbalancerede proportioner. Uret har en 38 mm bred og 12 mm tyk urkasse, som passer perfekt med vidden på uret der hvor remmen begynder. Med disse dimensioner er uret trods sit maskuline design ideelt til at have siddende ved et skjorte ærme uden at være i vejen.

Uret har en drejekrans, samt en dag og dato funktion på urskiven. Urets visere er vintage inspirerede og er belagt med et selvlysende materiale så tiden kan aflæses i mørke. Den smukke kantede urkasse i kombination med den flettede urrem giver uret sit tydelige 70’er inspirerede look.

Hvordan føles det nye Timex Q på håndleddet?

Med Timex Q uret er du aldrig i tvivl om at du bærer et kvalitets ur på dit håndled, Timex Q føles nemlig robust uden at være ubehageligt. Dets dimensioner er perfekt afbalancerede til herrehåndleddet på en måde der harmonerer med urets kantede urkasse og elegante rem. Med tydelige visere og time indikatorer på urskiven, samt selvlysende belægning, er uret nemt at aflæse på et hvilket som helst tidspunkt på dagen. Med tydelige vintage vibes har Q modellen stilmæssigt en helt særlig karakter der gør det yderst noterbart og dermed en fryd at bære.

Hvem er Timex Q uret for?

Hvad end du er en samler eller blot ønsker du dig et solidt orginalt herreur med et stilet vintage design der markerer tiden for 70’erne, vil du uden tvivl nyde Timex Q 1979 genudgivelsen.


Det originale Timex Q 1979 ur og de fire tilføjelser til kollektionen udkommer hos UrKompagniet.dk snarest. Hold dig opdateret om udgivelsen på UrKompagniet.dk.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.