mand i jakkesæt der bærer et populært formelt ur til mænd

Den mest populære accessory til mænd er afgjort armbåndsuret. Når en mand bærer ur, forbinder mange det med en person som er stilbevidst, trendy, har status og er detaljeorienteret. Der findes dog mange typer ure til mænd, som designes til forskellige situationer og lejligheder. Det er derfor ikke altid lige nemt at gennemskue hvilken type ur, der bedst passer bedst til din garderobe og din livsstil. Vi vil derfor gennemgå de 6 mest populære ure til mænd: hverdagsuret, det formelle ur, aktivitetsuret, dykkeruret, modeuret og smartwatch, samt give indblik hvad du bør vide om hver type ur, så du gør en god investering.


1. Hverdagsure til mænd

mand med et klassisk hverdagsur til mænd

Hvorfor er hverdagsuret blevet så populært til mænd?

Hverdagsuret er ubestridt den mest populære type ur til mænd – det er ganske simpelt uundværligt i enhver mands garderobe! Hverdagsurets popularitet skyldes hovedsagligt, at det er en alsidig accessory, som er perfekt til at gennemføre dit look i hverdagen. Vælger du det helt rigtige hverdagsur, vil du nemlig kunne bære det til alt i din garderobe. Dermed kan kan du have det på til stort set alle hverdagens situationer, som på jobbet eller studiet. Derudover, kan du have det på både til et afslappet look eller en formel påklædning. Disse egenskaber er en kæmpe fordel, fordi du med et alsidigt hverdagsur, ikke skal bruge unødig tid på at matche dit ur til dit outfit – du ved bare at det passer til alt i din garderobe.

en mand med et populært klassisk hverdagsur
Et hverdagsur med et simpelt design, er blevet så populært til mænd, fordi det gør uret utroligt alsidigt.

Populært med et simpelt design til mænd

Når du skal vælge dit hverdagsur, er designet noget af det vigtigste du kan tage stilling til. Det mest populære hverdagsur til mænd, er hverdagsuret med et simpelt design. Dette skyldes at det simple design, gør hverdagsuret nemmest at matche til din hverdagsgarderobe.

Hverdagsuret kan dog være simpelt på flere måder, men særligt farvetemaet er vigtigt. Vi oplever nemlig at mange mænd vælger et hverdagsur med neutrale farver. Med neutrale farver mener vi farver der matcher alle andre farver, som for eksempel sort, brun, hvid, guld eller sølv. Vær dog opmærksom på, at jo flere farver dit hverdagsur har, jo sværere bliver det at matche til din garderobe. Et godt tip når du vælger dit hverdagsur, er derfor at det ikke bør kombinere mere end tre farver på en gang. Følger du dette farvetip, kan du være sikker på at uret matcher tøjet i din hverdagsgarderobe.

ung mand der bærer populære accessories til mænd
At kombinere accessories til hverdagsættet, er en fed måde at se stilet ud på.

Match dit ur med øvrige accessories til mænd

Men hvad så med øvrige accessories til mænd? Hverdagsuret er grundet det simple design, også perfekt at kombinere med øvrige accessories til hverdag. Blandt de mest populære accessories til mænd, ud over uret, er armbånd, bælter og solbriller. For også at undgå et mismatch mellem dine accessories, kan du vælge dit hverdagsur ud fra dine øvrige accessories. Bruger du for eksempel oftest brune bælter med guldspænder til hverdag, er det oplagt at investere i et hverdagsur med en brun rem og en guld urkasse.

Er du typen der kan lide at skifte ud mellem dine accessories til hverdag, kan det eventuelt betale sig at investere i to hverdagsure. Vi ser for eksempel, at det er blevet mere populært blandt mænd, at investere i både et hverdagsur med guld og et med sølv. På den måde har disse mænd et hverdagsur der matcher til dage hvor de bærer guld og dage hvor de bærer sølv accessories.

populært tøj og accessories til mænd der ligger på gulvet
Mange mænd matcher deres hverdagsur og accessories, ved at vælge samme farvetema.

Vigtigheden i materialevalg og urkassens størrelse

Ud over urets farver, er det vigtigt du tager stilling til materialevalg, samt urkassens størrelse. Da hverdagsuret bæres hver dag og i løbet af mange timer, er det særdeles vigtigt at det sidder behageligt. På grund af dette, ser vi at hverdagsure med læderremme er populære blandt mænd. Læderremmen ser nemlig ikke kun godt ud, den er også kendt for at være yderst behageligt og let i vægt. Som alternativ til læderremmen, er det også blevet populært med en mesh eller nato rem til mænd, da begge typer rem har samme egenskaber.

I forlængelse af at hverdagsuret skal være behageligt at bære, ser vi også at mange mænd vælger et ur med en flad urkasse. Dette skyldes at en dyb urkasse, for nogle mænd, kan være generende under et stramt skjorteærme. Hvis du fornemmer at dette er tilfældet for dig, er det oplagt at vælge et hverdagsur med an flad urkasse.

en mand med en grøn t shirt og et brunt ur til mænd
Det er yderst vigtigt at hverdagsuret er behageligt at bære, da du skal have det på i mange timer i løbet af en dag.

Prisniveauet på hverdagsure til mænd

Prismæssigt kan et hverdagsur ligge på mange forskellige hylder, som afhænger af mærket, kvaliteten, type urværk og mere. Når du skal tage stilling til hvad du er villig til at investere i dit hverdagsur, bør du dog have i tankerne, at det bliver udsat for slid dagligt. Det er derfor vigtigt at hverdagsuret også passer til din livsstil. Vi oplever derfor at det mest populære valg, er et hverdagsur i god kvalitet, som er slidstærkt.

De mest populære hverdagsure til mænd

Da hverdagsuret er meget populært til mænd, vil du kunne finde fantastiske modeller blandt stort set alle urmærker. Hos os oplever vi, at Daniel Wellington, Curren, Fossil, Kronaby, MVMT, Ochstin og Seiko, er meget populære valg, når det kommer til hverdagsure til mænd. Disse mærker designer nemlig ure til mænd, der på hver deres måde, indebærer de vigtige egenskaber nævnt omkring hverdagsure.


2. Formelle ure til mænd

mand i jakkesæt som bærer et klassisk formelt ur il mænd

Hvad er det særlige ved formelle ure til mænd?

Det formelle ur er den mest populære type ur til mænd, når det kommer til de særlige begivenheder i livet. Det formelle ur beskrives derfor af nogle som: “for pænt til hverdagsbrug“. Af den grund tager mange mænd kun deres formelle ur frem til når de skal til bryllup, fest, et vigtigt business møde eller lignende. Det formelle ur har nemlig noget helt særligt over sig, i form af et klassisk stilrent design og eksklusive detaljer, der gør det perfekt til den formelle påklædning.

Klassisk, stilrent og elegant ur til mænd

Det mest populære design på de formelle ure til mænd, er det klassiske design. Det klassiske design er nemlig stilet og elegant, og passer derfor perfekt til den elegante formelle påklædning.

Samtidig har formelle ure oftest et enkelt og stilrent farvetema, der styrker det formelle udtryk. Fordelen ved det enkle farvetema, er ligesom med hverdagsuret, at du nemt kan matche det til din formelle garderobe. Når det kommer til øvrige accessories og det formelle ur, gælder de samme regler som for hverdagsuret. Hvis dine accessories ikke matcher til dit formelle ur, kan dit look nemlig se rodet og upoleret ud. Husker du at vælge et formelt ur med det samme farvetema som dine øvrige accessories, sikrer du et match.

en mand der snørrer sin sko med et populært guld ur til mænd
Et match mellem dit formelle ur og dine øvrige accessories til mænd, er essentielt til formelle lejligheder.

Populært med et eksklusivt og maskulint udtryk

Ud over det klassiske design, kan detaljerne på det formelle urs rem og urkasse, gøre en stor forskel for urets overordnede udtryk. Derfor ser vi at formelle ure ofte er udstyret med en elegant læderrem eller stålrem. Læderremmen kan være både mat eller blank, og have eksklusive detaljer, som krokotryk. Ligeledes kan stålremmen være mat eller blankpoleret, og eventuelt blande matte og blanke led.

Den blanke krokorem styrker i høj grad det eksklusive look, mens den tunge stålrem styrker det formelle urs maskuline udtryk. Vi ser at mænd der foretrækker det maskuline udtryk, oftest vælger et formelt ur med en stålrem og en dyb urkasse. Er dette tilfældet for dig, bør du ligesom med dit hverdagsur tage stilling til, om den dybe urkasse vil være generende under et skjorteærme.

mand der læser business avis der bærer et flot formelt ur til mænd
Ståluret med en dyb urkasse, er yderst populært til mænd, der ønsker et maskulint udtryk.

Kvalitet og pris i fokus med det formelle ur

Fordi det formelle ur er et af de mest populære ure til mænd, er der mange kombinationer mellem kvalitet og pris. Oprindeligt var det formelle design forbeholdt de dyre og eksklusive urmærker, men med den voksende popularitet, findes der nu også billigere ure med et formelt udtryk.

Da det formelle ur skal bruges til særlige lejligheder, ser vi dog at mange mænd vælger at investere i et formelt ur i en højere prisklasse. Dette skyldes blandt andet, at det formelle ur ikke bliver udsat for “slid” i hverdagen, ligesom hverdagsuret gør. Samtidig, ligger der for mange mænd også noget prestige i, at bære et formelt ur i høj kvalitet fra et særligt urmærke. Ser du det formelle ur som en langsigtet investering, som du påtænker at have glæde af hele livet, kan det eksklusive formelle ur være det rette valg for dig.

mand i jakkesæt som bærer et fedt guldur til mænd
Mange mænd vælger at investere i et formelt ur fra en dyrere prisklasse, som de kan have glæde af hele livet.

Vigtigheden af urværket på det formelle ur til mænd

Noget der kan have stor indflydelse på det formelle urs pris, er urværket. Faktisk er netop urværket lidt af et diskussions emne, når det kommer til formelle ure. Dette skyldes at de mekaniske- og automatiske urværker, anses for at være “finere” end kvarts urværket, blandt kendere. Det mekaniske optræk, er nemlig det oprindelige type optræk, som blev brugt før den batteridrevne kvarts teknologi kom på banen. En teknologi der blev så populær, fordi den var langt billigere at producere.

De oprindelige mekaniske og automatiske værker kan være enormt komplicerede og bestå af hundrede- til tusindevis af dele. Derfor må disse urværker håndlaves, hvilket gør en stor forskel for prisen. På et formelt ur, er et autentisk urværk enormt prestigefyldt for mange mænd. De repræsenterer nemlig et helt utroligt stykke håndværk fra en simplere tid. Du bør derfor også tage stilling til om urværket har en betydning for dig, når det kommer til det formelle ur.

Er du interesseret i at vide mere om urværker? Du kan lære mere om de forskellige typer urværk og hvilket der passer bedst til din livsstil her.

De mest populære formelle ure til mænd

De mest populære ure til mænd i den formelle kategori, er blandt andre Oris og Seiko, særligt mærkets “Cocktail” og “Presage” linje. Derudover er Vincero, Tissot, Certina og Raymond Weil også yderst populære valg til mænd. De nævnte mærker ligger i den mellem- til dyre prisklasse, og har til fælles et særligt højt fokus på kvalitet og design.


3. Aktivitetsure til mænd

håndled med et populært aktitvitetsur til mænd

Hvorfor er aktivitetsuret populært?

Blandt de mest populære ure til mænd, er aktivitetsuret. Det siger lidt sig selv, at aktivitetsuret er en sikker investering, hvis du er den aktive type. Afhængigt af dine interesser, kan et aktivitetsur både være et klassisk sportsur, der kan bruges til traditionelle sportsgrene og fitness, men det kan også være et adventure- eller ekstremsportsur. Fælles for alle ure der klassificeres som aktivitetsture, er at de er ekstremt hårdføre. Med sport- og adventure aktiviteter, er det nemlig super vigtigt, at uret er robust. Kvaliteten er derfor alfa og omega!  

Det populære sporty look til mænd

Det sporty look til mænd er steget meget i popularitet de seneste år – en trend som ikke lader til at gå nogle vegne i den nærmeste fremtid. Mænd køber nemlig accessories og tøj fra velkendte sports- og urbane mærker, som som aldrig før. Denne tendens gælder naturligvis også for ure til mænd. Derfor har størstedelen af aktivitetsure i dag et meget sporty og urbant design, der adskiller sig fra det klassiske ur.

Da det sporty look er blevet så populært til mænd, vælger mange mænd også at bære deres aktivitetsur til hverdag. Er du typen der er mest til det sporty look, kan du med fordel udskifte hverdagsuret med aktivitetsuret. Ikke nok med at det er hårdført, så kan det også signalere at du er en aktiv og sporty type til din omverden.

blåt aktivitetsur på en mands håndled
Aktivitetsuret er perfekt til den aktive mand. Det giver et sporty look og er tilmed yderst robust.

Vigtigheden i behagelige og hårdføre materialer

En anden grund til at aktivitetsuret er blandt de mest populære ure til mænd, er at det er udstyret med behagelige og hårdføre materialer. Et godt aktivitetsur har nemlig ofte en gummi- eller resin rem, materialer der både er behagelige og yderst hårdføre. Som en bonus til disse egenskaber, er gummi- og resin remme i øvrigt også de nemmeste materialer at rengøre. Dette gør dem også ideelle til dig, der ønsker et ur, som ikke kræver meget tid til vedligeholdelse.

Er du interesseret i at vide mere om hvordan du selv rengører og vedligeholder dine ure, kan du læse mere om det her.

Ud over remme i gummi eller resin, er det ikke ualmindeligt at se aktivitetsure med en stål- eller titaniumlænke. Ligesom med gummi og resin, er stål og titanium yderst hårdføre materialer.

surfer med dragt og et sort ur dykkerur til mænd
Med det rette aktivitetsur, har du et ur du kan tage med dig på eventyr.

Vælg et aktivitetsur der matcher din livsstil

Da aktivitetsuret ikke blot skal se flot ud på dit håndled, men også skal være funktionelt, er det naturligvis vigtigt at du tager stilling til din livsstil. Hvad der er mest populært blandt andre mænd, er ikke nødvendligvis hvad der passer bedst til din livsstil. Bruger du meget af din tid på traditionel fitness og sport, er der stor chance for, at et traditionelt sportsur passer godt til dig. Et sportsur med en pulsmåler og en kronograf funktion, der kan tage tiden, er for eksempel rigtig populært til mænd der løber meget. Er du derimod til ekstremsport og adventure aktiviteter, er der god grund til at overveje et adventure ur. Det populære mærke Seiko, designer blandt andre ure til mænd, der er lavet specifikt til ekstrem sport, som skydiving, dykning og klatring.

Det mest populære aktivitetsur til mænd

Det absolut mest populære aktivitetsur til mænd, er Casio G-shock. G-shock urene er ekstremt hårdføre og kan tåle både fald og slag, samtidig har de adskillige smarte funktioner du kan benytte dig af. Det er derfor ikke så underligt at Casio G-shock urene er favoriseret blandt både mænd og kvinder i forsvaret, samt hos sports- og udendørs entusiaster hele verden over.


4. Dykkerure til mænd

populært dykkerur til mænd båret af fabien cousteau
På billedet stiger marine forsker og dykker Fabien Cousteau op af vandet, med et Seiko dykkerur.

Et ur med historie og status

Blandt de mest populære ure til mænd, som har været en favorit i årtier, er naturligvis dykkeruret. Selvom dykkeruret i princippet også kan klassificeres som et aktivitetsur, får det sin helt egen kategori af den simple årsag, at dykkeruret har en helt særlig historie og status i urverdenen. Det siges faktisk, at enhver samlers urkollektion ikke er fuldendt, uden det rette dykkerur. Almindeligt er det er dog langt fra de fleste som ejer et dykkerur, der rent faktisk dykker med uret.

Hvorfor er dykkeruret blevet så populært til mænd?

Hvis de færreste mænd som ejer et dykkerur rent faktisk dykker med det, hvordan er dykkeruret så blevet så populært til mænd? Spørger man urkendere findes der flere årsager til dykkerurets kultstatus. Nogle mener at populariteten primært skyldes urets meget genkendelige og ikoniske design, i kombination med at det er yderst hårdført og letlæseligt. Andre mener at det er udefra kommende influenter, der ligger til grund for dets popularitet. Her nævnes blandt andet karakteren James Bond, som altid bærer et ikonisk dykkerur i James Bond filmene. Yderligere siges det at karakteren har været med at at gøre dykkeruret synonymt med den vilde livsstil, hurtige biler og smukke kvinder. Uanset grunden til dykkerurets succes er, er der ingen tvivl om at dykkeruret er genkendeligt hele verden over.

de populære omega og rolex dykkerure i james bond filmene
Her ses de kendte James Bond skuespillere Daniel Craig og Sean Connery med det populære dykkerur på håndleddet.

Genkendeligt design på det klassiske dykkerur

Det klassiske dykkerur har en meget distinkt og ikonisk rund urkasse, der er med til at gøre dykkeruret så genkendeligt. Det har et maskulint udtryk og er i mange tilfælde udstyret med en stålrem, der styrker det maskuline og rosbuste udtryk. Ikke nok med at dykkeruret ser robust ud, dykkeruret er det rent faktisk også. Dykkeruret er nemlig designet til at kunne udstå høje tryk, som er en nødvendighed under vand. Faktisk er dykkeruret langt mere robust end det traditionelle ur, og i mange tilfælde også mere robust end mange typer sportsure.

dykker med udstyr og et dykkerur til herrer

Fordelen ved komplet vandtæthed

Dette bringer os til emnet omkring ure og vandtæthed. Selv med den teknologi vi har i dag, er vandtæthed i et ur sværere at opnå end man skulle tro. Faktisk kan det være et stort problem at opnå vandtæthed, selv blot til hverdagens vejr elementer. Et urs niveau af vandtæthed vises ved ATM. For eksempel betyder 3 ATM, 30 meter. Dette betyder dog ikke at uret er vandtæt ned til 30 meter, som vi oplever at mange tror. Ures grad af vandtæthed måles nemlig under laboratorieforhold. Det betyder under forhold der ikke tager naturlige fænomener, så som strøm og tryk, i betragtning. Har du et vaskeægte dykkerur, behøver du dog ikke bekymre dig om at uret bliver udsat for vand.

Ønsker du at vide mere om dykkerure og vandtæthed, kan du læse om det her.

en mand med et populært seiko ur på håndleddet
Dykkeruret er tidsløst og ser godt ud på enhver mands håndled.

Andre populære designmæssige fordele

Ud over vandtæthed og hårdførhed, har dykkeruret andre designmæssige fordele, der er med til at gøre det så populært blandt mænd. Dykkeruret er nemlig også kendt for at være det mest letlæselige ur der findes. Det skyldes at dykkerurets skive er designet så det nemt og hurtigt kan aflæses under vand, hvor visibiliteten kan være tåget. Kan det nemt læses under vand, kan det naturligvis endnu nemmere læses ude af vand.

Oven i denne egenskab, er de fleste dykkerure enormt versatile og ser godt ud til stort set alle outfits. Dette gælder både til afslappede og formelle lejligheder. Angiveligt, ældes dykkeruret også bedre end enhver anden type ur. Derfor er særligt vintage dykkerure kommet i rigtig høj kurs de seneste år.

Med så mange fantastiske egenskaber og fordele, er det ikke så underligt, at vi oplever mange mænd prioriterer at investere i et dykkerur, frem for ethvert andet ur.

De mest populære dykkerure til mænd

Er du interesseret i at tilføje et dykkerur til din garderobe, er der grundet dykkerurets popularitet, mange mærker at vælge imellem. Blandt vores mest populære mærker der designer dykkerure til mænd, er Oris, OceanX, Invicta, Seiko, Certina og Le Jour.


5. Modeure til mænd

mand som bærer populære mode accessories til mænd

Uret der skiller sig ud fra mængden

Modeuret er på få år blevet et af de meste populære ure til mænd. De omtales ofte som-, men er egentlig ikke, en ny kategori af ure. Kategorien modeure har dog fået enormt momentum for nyligt, på grund af massive successer som Daniel Wellington. Modeure er blevet særligt populært blandt yngre mænd, som synes det er sjovt at eksperimentere med deres stil.

Masser af cool designs at vælge imellem

En af grundene til at modeuret er blevet så populært blandt mænd, er at modeuret fås i et virvar af design- og farvekombinationer. Ofte har modeure også unikke og cool detaljer, som ikke ses på de traditionelle ure. Derudover, imiterer nogle modeure elementer fra eksklusive ure, uden den høje pris forbundet.

populære automatiske ure til mænd fra ik colouring og forsining
Med et modeur kan du kaste dig ud i fede og unikke designs til mænd, som sjældent ses på traditionelle ure.

Fordi mange modeurmærker sigter efter at sælge deres ure til yderst konkurrencedygtige priser, har mange modeure et kvarts urværk. Kvarts urværket er nemlig billigere at producere end øvrige urværker, og indeholder et batteri. Nogle modeurmærker producerer dog også ure med helt eller delvist automatiske værker, hvis du foretrækker denne type urværk.

Interesserer urværker dig, kan læse mere om de forskellige typer urværker og hvilket der passer bedst til dig, her.

Masser af anderledes fordele

Modeuret er ikke blot populært fordi det fås i masser af interessante og populære designs, til gode priser, det har også andre fordele. Fordele, som mange måske ikke lige tænker over. vi hører nemlig fra mænd, der har investeret i et modeur til en god pris, at de ikke behøver bekymre sig om at have det med på farten. Det vil sige, at et modeur er perfekt at tage med ud at rejse, da det ikke er det store økonomiske tab, hvis det skulle blive stjålet eller komme noget til undervejs.

En anden fordel ved de overkommelige priser er, at du kan følge trends som er sæsonbetonede. Med det mener vi, at mange mænd ofte kun investerer i få og klassiske ure til deres garderobe, da uret tit er en større investering. Med et modeur kan du dog eksperimentere med din stil, ved tilføje andre urdesigns eller sæsonbetonede urtrends til din garderobe, uden at det er en stor investering.

populære modeure til mænd fra curren og forsining
Modeure kan have mange unikke og fede detaljer. På billedet ses for eksempel et Forsining herreur (tv.) med kig ind til urværket og et Curren herreur (th.)med en helt unik urskive.

Popularitet vs. Kvalitet

Vi oplever at mange mænd antager, at modeure er i dårlig kvalitet. Mens det er sandt at pris og kvalitet på mange måder ofte går hånd i hånd, betyder det ikke nødvendigvis, at dit modeur ikke kan holde sig på lang sigt. Uanset pris, følger der nemlig vedligehold med til dit ur. Jo bedre du passer på dit ur, des bedre chancer er der naturligvis for, at det holder sig i lang tid. Når det kommer til urværkert, skal både det billige og det dyre ur med et kvarts urværk have skiftet batteri en gang imellem. Det samme gælder med udskiftning af remme, hvad end det er syntet eller læder. Uanset prisklassen, bør du derfor som udgangspunkt opveje de fordele og ulemper, der er ved et ur, i forhold til dine egne behov og livsstil.

Du kan læse mere om hvordan du selv kan rengøre og vedligeholde dit ur derhjemme, ved at klikke her.

De mest populære modeure til mænd

Blandt de mest populære og kendte modeurmærker til mænd, ser vi Daniel Wellington, Ted Baker og Grand Frank. Ted Baker er for eksempel et mærke, som designer lækre modeure til mænd, med rå detaljer. Er du til de helt unikke designs og super billige priser, bør du tjekke IK Colouring, Forsining, Ochstin, Mini Focus og Curren ud.

Uanset om modeuret er noget for dig eller ej, kan det ikke betvivles, at modeuret er den perfekte måde at eksperimentere med din stil på.


6. Smartwatches til mænd

en man der arbejder ved sin computer som bærer et smartwatch

Fremtidens ure

Sidst men ikke mindst på listen over de mest populære ure til mænd, har vi smartwatch. For få år siden blev det spået, at smartwatch ure ville gøre de traditionelle ure overflødige. Med de nye generationer, som vokser op i en stigende digital verden, har det traditionelle ur nok heller ikke den samme værdi som for ældre generationer. Dog viser undersøgelser, at det stadig langt fra er alle mænd der er hoppet med på smartwatch bølgen. Hos os ser vi typisk, at man enten er for eller imod smartwatches. Uanset hvilken lejr du ligger i, er der ingen tvivl om at smartwatch er kommet for at blive.

Adskillige typer smartwatch ure til mænd

Når ordet “smartwatch” nævnes, har de fleste mennesker nok en mastodont som Apple og Apple Watch i tankerne. Introduktionen af Apple Watch på markedet, er nok også en af grundene til hvorfor smartwatch er blevet mere populært til mænd. I dag, relativt få år efter det første smartwatch kom på markedet, har mange både urfirmaer og elektronik firmaer, kastet sig ud i at designe smartwatches. Denne udvikling har resulteret i mange forskellige former for smartwatches, som vi vil introducere hver for sig.

sort smartwatch ur til mænd som ligger på et bord

Det klassiske smartwatch til mænd

Vi starter med at kigge nærmere på det klassiske og mest populære type smartwatch til mænd. Denne type smartwatch er ofte designet og produceret ved elektronik virksomheder, og fungerer på mange måder som en smartphone. Det klassiske smartwatch kan synkroniseres til din smartphone, så du kan holde dig forbundet, lige meget hvor du befinder dig. Blandt de mest almindelige funktioner er SMS, mail, opkaldsstyring, samt styring af notifikationer fra de sociale medier. Derudover har urene kontaktløse betalingsprogrammer (som Google Pay), samt kontrol af musik og andre apps, træningsfunktioner og mange flere.

Strømlin din hverdag med et klassisk smartwatch

Da smartwatches har mange af de samme funktioner som en smartphone, spørger mange os: “Hvad skal jeg bruge et smartwatch til, når jeg har min smartphone?“. Har man aldrig haft et smartwatch før, er dette et helt naturligt spørgsmål at have. Vi vil dog argumentere for, at smartwatch har nogle fordele, som en smartphone ikke har. En af grundene til at smartwatch er blevet så populært, er nemlig at det er et super redskab til at simplificere og strømline din hverdag. Når du modtager dine mobil notifikationer direkte ved dit håndled, kan du meget hurtigt danne dig et overblik over- og reagere på hvad der er vigtigt, uden at tage smartphone op af lommen. Derudover, kan du med IoT teknologi (Internet of Things teknologi), kontrollere SMART elementer i dit hjem, som lyd-, lys- eller skærmsystemer og meget mere, lige ved dit håndled.

sort smartwatch til mænd

Er du stadig ikke overbevidst? De fleste batteridrevne smartwatches, holder i meget længere tid end din smartphone gør. Hermed behøver du ikke at bekymre dig om konstant at skulle oplade, som du skal med mange smartphones. Med disse funktioner og mange flere, sparer du en masse tid i din hverdag – og i en travl hverdag, er tid enormt vigtigt at spare.

Smartwatch med et traditionelt look til mænd

En anden type smartwatch end det klassiske smartwatch, der også er blevet populært til mænd, er smartwatches der har et klassisk urdesign. Er du ikke vild med det sporty look, som mange smartwatches har, men ønsker du fordelene ved et smartwatch, kan du søge efter en af disse modeller.

Et populært urmærke til mænd, som har kastet sig ud i at designe smartwatches, er Fossil. Fossil har designet en linje af modeller, kaldet Fossil Q, der ligner det traditionelle ur, men som stadig har touchscreen og de normale smartwatch funktioner. Hermed opnår du det traditionelle urs look, men uden at gå på kompromis med smartfunktionerne og touchscreen.

fossil smartwatch ur til mænd vist på et håndled
På billedet ses et Fossil Q smartwatch, som har touchscreen og en traditionel urkasse og rem.

Hybrid smartwatches til mænd

Vil du helt undgå touchscreen, er nogle mærker begyndt at designe det der kaldes hybrider. Hybrid smartwatches kombinerer det traditionelle ur med et smartwatch på en anden måde end det med touchscreen. På trods af at det ingen touchscreen har, kan hybriderne stadig en lang række smarte funktioner. Fælles for alle hybrid ure er, at de kan kobles til din smartphone. Et mærke som er blevet yderst populært til mænd, på grund af sine hybrid modeller, er Kronaby. Kronaby hybriderne indeholder blandt andet hvad der kaldes IFTTT teknologi, som står for “if this then that”. IFTTT teknologien, gør det muligt via bluetooth, at forbinde uret med din smartphone og dine apps. Du kan derved helt selv opsætte hvilke apps på telefonen uret skal kunne styre og kommandoerne til det. Samtidig kan du ligesom med de to andre typer smartwatch, koble uret til SMART elementer i dit hjem og meget mere.

closeup af et kronaby smartwatch hybrid ur til mænd
På billedet ses et af de populære Kronaby hybrid ure til mænd. Lad dig ikke narre af det traditionelle look, Kronaby uret har en lang række af fede smartwatch funktioner!

En investering der skal gennemtænkes

Der er flere ting der gør at smartwatch kræver en god gennemtænkning, før du investerer i det. Du kan nemlig ikke på samme måde som med et traditionelt ur “prøve det” inden du køber det. Samtidig er et smartwatch, lige gyldigt hvilken type, ofte en større investering. Derfor bør du sætte dig grundigt ind i de behov du har og hvad du ønsker dit smartwatch skal kunne, før du køber det.

Uanset om du er solgt på et smartwatch endnu eller ej, er der ingen tvivl om, at smartwatches er kommet for at blive. I en verden som i stigende grad digitaliseres, er det ikke utænkeligt at smartwatch på sigt bliver essentielt for alle. Faktisk peger undersøgelser på, at smartwatch enten helt eller delvist, har erstattet vores smartphones i år 2025.

De mest populære smartwatches til mænd

Et af de mest populære ure til mænd i smartwatch kategorien, er samsung smartwatches. Samsung urene er til mænd, der ønsker både det sporty look, touch screen og alle de smarte funktioner. Til mænd der foretrækker et mere traditionelt look, men som stadig gerne vil have touch screen funktionen, er Fossil, Skagen og Michael Kors meget populære mærker. Sidst men ikke mindst, er mærker som Kronaby, Casio eller Emporio Armani ideelle, når det kommer til hybrid ure.


De mest populære ure til mænd sammenlignet

de mest populære ure til mænd
Hav altid dine egne behov og livsstil i tankerne, når du skal vælge dit ideelle ur, så du er sikker på at du gør en god investering.

Når du har læst dette indlæg, bør du have en god overordnet forståelse af de seks mest populære typer ure til mænd. Derudover, have en indsigt i de forskellige fordele ved hver type og hvad du skal være særligt opmærksom på ved hver af dem.

For at opsummere, har du med et hverdagsur, et enormt alsidigt ur. Med et simpelt design, kan det matche hele din hverdags garderobe og alle hverdagens situationer. I modsætning til hverdagsuret, er det formelle ur ideelt til alle situationer hvor formel påklædning er påkrævet. Samtidig har du med det formelle ur til mænd, en opsigtvækkende og eksklusiv accessory, der er fyldt med prestige.

Aktivitetsuret er perfekt til dig, der har en meget aktiv og sporty livsstil. Med sit sporty udseende, robusthed, samt de mange funktioner, kan aktivitetsuret også bruges til hverdag.

Dykkeruret har en helt speciel status i urverdenen. Det er yderst robust, maskulint og alsidigt, og associeres for mange med stil og status. I modsætning til de klassiske ure, er modeuret ofte unikt i design og en perfekt måde at eksperimentere med din stil på, uden at sprænge budgettet. Og sidst men ikke mindst er smartwatch, i alle sine variationer, en fantastisk måde at strømline din hverdag på.

Tager du udgangspunkt i dine behov og din livsstil, i kombination med de ting du bør vide om hver type ur, har du dermed et solidt grundlag for at vælge dit perfekte ur.


Hvilket af de seks mest populære typer ure til mænd synes du bedst om og hvorfor? Fortæl os om det i kommentar feltet nedeunder. 🙂

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.