Proxima serien blev lanceret fra det populære urmærke til herrer, Prevetti, i december 2021. Med et lækkert alsidigt design, materialer i premium kvalitet og praktiske funktioner, skal du lede længe efter et ur på markedet af denne kaliber til prisen. I dette indlæg vil vi se nærmere på Proxima serien, og forklare hvorfor vi mener at Prevetti Proxima uret giver ultimativ værdi for pengene.

Prevetti Proxima modellernes design æstetik

Designet og det æstetiske udtryk er nok det første de fleste kigger efter, når de leder efter et nyt ur. Denne tendens giver god mening, da et urs design, er en nøglefaktor for om det passer til ens garderobe, samt hvilke lejligheder uret kan bæres til. Designet på et Proxima ur vil vi beskrive som stilet, elegant og maskulint. Det har en klassisk silhuet, hvilket er med til at gøre uret alsidigt. Det er også disse designmæssige egenskaber, som gør uret ideelt at bære, både til hverdag og som dress watch til mere formelle lejligheder.

Øverst t.v.: Prevetti Proxima Racing Green. Øverst t.h.: Prevetti Proxima Silver Sun. Nederst t.v.: Prevetti Proxima Waters Edge. Nederst m.f.: Prevetti Proxima Burgundy. Nederst t.v.: Prevetti Proxima Deep Water.

Proxima serien indeholder fem modeller med hver sin farvevariation på urskiven. De fem farvevariationer består af en traditionel grå/sort og en dyb blå urskive, samt dyb rød, smaragdgrøn og indigo blå. Uanset farven på urskiven, er de valgte farvetoner meget sofistikerede, i tråd med at Prevetti Proxima uret først og fremmest er et dress watch. Hvad der er med til at give det serien blikfang er, at urskiverne farvemæssigt graduerer fra en mørkere farvetone langs kanten af urskiverne, til en lysere tone mod midten af urskiverne. I kombination med et stilet metallisk overflade finish, får urskiverne et fantastisk flot, men samtidig sofistikeret glimt. Den metalliske overflade fremstår flot både i dagslys og i afdæmpet lys, som naturligvis bedst sanses, når man ser uret i virkeligheden. Til at omkranse de stilede urskiver, har Proxima urene fået en sort bezel.

Urkasser og remme i Proxima serien, er udformet i højkvalitets rustfrit stål. Mens urkassen primært er børstet til et mat finish, består remmen af en kombination af bredere afrundede led i børstet rustfrit stål, og mindre glatpolerede led i midten. Denne veksling mellem det børstede og polerede stål understreger hvor meget der er kræset for seriens designmæssige detaljer. Det medvirker ligeledes til at give serien sin stilmæssige balance.

Balance i størrelse & proportioner

Med introduktionen på markedet af oversize urkasser, er urets størrelsesmæssige proportioner blevet vigtigere end nogensinde for mange købere. Det var derfor essentielt for Prevetti at Proxima serien skulle kunne bæres både til hverdag og som dress watch. Det skulle ligeledes være alsidigt. For at matche denne vision med urenes proportioner, fik urkassen en diameter på 42 mm (ikke medregnet kronen), samt en tykkelse på 10 mm. Disse dimensioner anses i vesten som en klassisk størrelse til herrer. Derudover fik Proxima urene en matchende 22 mm bred urrem. Kombineret er disse dimensioner både proportionelt afbalancerede og praktiske, hvilket er vigtigt til et ur der skal kunne bæres ofte. Samtidig gør disse dimensioner urene perfekte til formelle lejligheder, da urene ikke kommer til at sidde i vejen for et skjorte eller jakkeærme, hvilket kan være en problematik med oversize ure.

Et schweizisk urværk

Når det kommer til et urs primære funktion, er urværket det essentielle element. Mens der findes mange typer urværker på markedet, er de schweiziske urværker anset som de ypperste i industrien. Skal man have et ur som er ultra præcist og ukompliceret at passe, så er det kvarts urværket, der er mest optimalt. Proxima serien indeholder de super præcise Schweiziske kvarts urværker, Ronda 515. At urværket har en kaliber på 515, betyder i praksis, at uret har tre hænder samt datovisning. Da kvarts urværker drives med batteri, skal du hverken bekymre dig om at uret bliver magnetisk påvirket eller at du skal holde uret i bevægelse, for at få det til at gå. Et kvarts urværks batteri har en standard levetid på omkring 4 år. Dog har Proxima urene en batterisparefunktion, som gør det muligt at forlænge batteriets levetid. Man aktiverer funktionen ved blot at trække ud i batteriets aktiveringsaksel. Med batterisparefunktionen aktiveret, sparer batteriet omkring 70% energi.

Du kan også læse meget mere om urværker og hvilke typer urværker der passer bedst til dig, i dette indlæg.

Materialer i høj kvalitet

Uanset hvor godt du passer på dit ur, spiller materialerne som et ur er udformet i, en afgørende rolle for urets holdbarhed på længere sigt. Prevetti ved at den moderne mand er kvalitetsbevidst, og at han typisk går efter et ur, som han kan have glæde af i mange år. Derfor blev Proxima serien udformet med visionen om at kvaliteten af materialerne skulle overstige hvad man normalt ser på et ur i den samme prisklasse. Designet og materialerne går altså tæt hånd i hånd i Proxima serien, for at give køberen en suveræn oplevelse. Prevetti har derfor ikke taget nogle genveje, når det kommer til materialevalget.

Solid base i rustfrit stål

Med en urkasse og rem udformet i højkvalitets rustfrit stål, er man ikke i tvivl om, at man har et solidt kvalitetsur på håndleddet. Rustfrit stål giver et ur tyngde og den mærkbare følelse af substans, som man forventer af et ur i høj kvalitet. Derudover er der også mange praktiske fordele ved rustfrit stål. Det er modstandsdygtigt over for rust og oxidering, og det tåler også saltvand. Materialet er super robust, ridseresistent, og bliver ikke så nemt beskadiget. Derudover, er det også et materiale som er nemt at rengøre.

Er du i tvivl om hvordan du selv kan rengøre dit ur derhjemme, så kan du læse meget mere om det i vores urmagers komplette guide til rengøring af dit ur, på denne side.

Ultra ridseresistent glas i safir

Nutidens ure har generelt enten mineral- eller safirglas som beskyttelse over urskiven. Safirglas, som er et mere hårdført materiale, er oftest forbeholdt ure i den meget dyre ende. Dette skyldes at safirglas er meget mere ridseresistent end mineralglas Derudover skyldes det, at det er et sværere materiale producere og arbejde med. Prevetti har dog valgt at gå ‘all in’ på kvalitet med Proxima serien, og derfor er serien udstyret med det ultra hårdføre safirglas. Safirglas har en hårdhed på 9 (ud af 10) på Mohs skala. Det betyder i praksis, at det kun er materialer med en hårdhed på 10, som potentielt kan ridse glasset. Du behøver altså slet ikke bekymre dig om at dit Proxima ur får ridser i glasset, når du det bærer det.

Vil du vide mere om forskellen på mineralglas og safirglas, og hvad det betyder for dig i praksis, kan du læse artiklen ‘Mineralglas vs. Safirglas: Hvad er forskellen?‘, i vores online magasin Uret for forår/sommer 2022.

Praktiske tilføjelser for urets funktion

For at give bæreren ekstra værdi for pengene, er der tilføjet flere praktiske funktioner på Proxima uret. Som det kan forventes af et klassisk herreur, har Proxima uret naturligvis en time, minut og sekundviser, som angiver urets tid. Derudover har Proxima urene datovisning placeret ved kl. 6 på urskiven, så datoen kan aflæses fra uret i hverdagen. Tydelige markører og dato vindue, gør uret nemt at aflæse. Desuden er uret udstyret med en roterende bezel, som kan benyttes til måling, ved at angive starten og slutningen på et tidsinterval. 

Stilet opgraderet Jubilee lænke

Lænken i serien kendes i ur industrien som det der hedder en Jubilee lænke. Jubilee betegner sammensætningen af leddene, og blandingen af de matbørstede og blankpolerede led. Jubilee lænken er anset som mere elegant end for eksempel lænker med fem-stykke led. Derudover har Jubilee lænken også nogle praktiske fordele. Leddenes størrelse og sammensætning gør nemlig, at lænken føles mere åndbar på huden, samt at den mere præcist kan afkortes præcist til dit håndleds omkreds. Afhængigt af kvaliteten kan en ulempe ved en traditionel Jubilee lænke dog være, at remmen “rasler” mere end remme sammensat af bredere led. Selvom dette ikke er noget der generer den almindelige ur bærer, var det stadig vigtigt for mærket at adressere. Da Jubilee lænken udseendemæssigt var essentiel for Proxima seriens design, valgte Prevetti derfor at opgradere Jubilee lænken. Dette gjorde de ved at øge vægt fornemmelsen i leddene, så eventuel raslen blev minimeret. 

Remmen åbnes og lukkes via en klaplås, også kendt som en foldelås. Klaplåsen fungerer på den måde, at en ‘knap’ udløser låsemekanismen, som derefter foldes op/i. Denne type lås er en af de mest anvendte typer låse på markedet, når det kommer til lænke remme, da den er praktisk og nem at låse op/i.

Prevetti Proxima ure til mænd

Vandtæthed

Selvom Proxima uret ikke er et dykkerur, var det vigtigt for mærket, at uret havde en høj vandtæthed. På den måde ville uret blive mere praktisk i hverdagen. Derfor er Proxima serien klassificeret ved 10 ATM, som svarer til 100 m. Det betyder i praksis, at uret kan benyttes til at svømme med. Vær dog opmærksom på at meterværdi ikke er lig med dykkedybde, da trykforskelle under havoverfladen betyder, at meter værdien i praksis er mindre. Proxima serien er ligeledes udstyret med det der hedder en skruekrone, som modvirker indtrængen af vand i uret. Skruekronen skrues ned, før du går i vandet med uret, og skal skrues op før du kan indstille uret, når du tager det i brug.

Vil du vide mere om ure og vandtæthed, han du læse vores indlæg om dykkerure her.

Selvlysende belægning (LumiNova)

Et andet element som kan have betydning for hvor praktisk et ur er, er om det kan aflæses i mørke. Proxima urene har selvlysende belægning på deres visere og timetal, så de også kan aflæses i mørke. De er belagt med der kendetegnes som LumiNova, og har en værdi på C5 på LumiNova skalaen. C5 lyser hele 83% af C3, hvor C3 er den stærkeste selvlysende belægning på skalaen. C5 har en tydelig grøn-gul selvlysende farve, og Proxima modellerne er derfor enormt nemme at aflæse i mørke. Vil du vide mere om selvlysende belægning og LumiNova skalaen, kan du læse om det på denne side.

En pris der giver ultimativ værdi for pengene

Vi vil nu sammenholde hvad det er der gør at vi mener, at Prevetti Proxima uret giver ultimativ værdi for pengene. Overordnet set er prissætningen af et ur en afgørende faktor for dets succes på markedet. Men mange forbrugere er dog ikke klar over hvilken kvalitet der retfærdiggør hvilken pris. Dette resulterer i at mange mærker, særligt modemærker, har en tendens til at prissætte deres ure højere end hvad kvaliteten egentlig retfærdiggør. Prevetti Proxima serien er lanceret på det grundlag, at uret skulle modgå denne tendens, og give forbrugeren reel værdi for pengene. Når det kommer til ure på markedet i premium materialer, med et præcist schweizisk urværk, som er udstyret med hårdført safirglas, og som har vandtæthed ned til 10 ATM, mm., er man ofte oppe i en højere prisklasse. Med vores erfaring skal du altså lede meget længe efter et ur af Proxima’s kaliber, til den vejledende pris af 1.500 DKK. Er du derfor på udkig efter et fedt alsidigt herreur, i fantastisk kvalitet, og som du kan have glæde af i mange år, bør du ikke gå glip af at tilføje et Prevetti Proxima ur til din ur samling.  

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.