Står dit barn og skal lære klokken, have hjælp til at huske forskellige ting i dagligdagen eller skal du give et ur til et barn i gave? Så har vi her samlet forskellige funktioner og specifikationer, som du kan overveje, når du skal vælge det perfekte børneur! Tryk her for at se hele vores udvalg af børneure.

Analog eller digital?

Det første, du skal tage stilling til, er om uret skal være et klassisk analogt armbåndsur, eller om det skal være digitalt. Nogen vil gerne lære sit barn klokken på den “gammeldags” måde, hvor andre vil lære den digitale 24-timers visning. Som sådan er der jo ikke noget, der er bedre end det andet, men vi anbefaler dog, at man starter med at lære sit barn den ene form først i stedet for at starte med begge ting. Det gør det nemmere for barnet at lære klokken, hvor barnet så kan bygge ovenpå med den anden form bagefter.

Alarmer
Mange vælger et digitalur til sit barn, fordi man skal bruge nogle af de funktioner, som de har. Især alarmen er en efterspurgt funktion. Mange digitalure (men ikke alle!) til børn har en daglig alarm – hvis alarmerne eksempelvis skal bruges til at huske at gå på toilettet eller tage piller, er dette ofte ikke nok. Der ure med flere alarmer, vi forhandler eksempelvis WobL, der har enten 8 eller 9 daglige alarmer afhængig af modellen.

24-timers visning
Noget, man skal huske, når man her i Danmark kigger efter et digitalur til sit barn, er, hvorvidt uret har 24-timers visning. Mange ure bliver produceret i Kina til USA og andre lande, der bruger AM/PM tidsformat (12-timers visning). Det kan forvirre et barn, hvis man lærer barnet klokken med 24-timers visning. Mange digitalure til børn har 24-timersvisning, men husk at tjek det, så du ikke bliver skuffet!

Design
Vi tror på et appellerende design til barnet, gør det sjovere at lære klokken. Det er klart, at børn i forskellige aldre kan gå med ure, men hvis barnet selv synes det er sjovt at have på, måske på grund af det er et LEGO ur, eller det har en sjov farve eller mønster, kan det bidrage til vijlen til at lære klokken.

Vandtæthed
Skal uret være vandtæt? Hvis dit barn skal kunne gå i bad med det, gå i svømmehallen, poolen eller bade i havet, er det en rigtig god idé at vælge et ur, der er vandtæt. For at uret er vandtæt anbefaler vi, at det er mindst vandtæt ned til 10 ATM / 100 Meter, hvilket i praksis betyder, at uret kan tåle, at man bader og svømmer med det. Ved ure der har en mindre vandtæthed en dette, anbefaler vi, at man ikke tager dem med i vandet.

Materiale og allergi
Først og fremmest så skal et børneur helst kunne holde til noget. Men der er forskel på, om du vælger et legour, der er lavet af plastik, eller om du vælger et ur i stål eller titanium. Vi anbefaler, at du vælger et ur med en silikonerem, da det udover en god holdbarhed, er det mest komfortable for dit barn.

Materialet på urkassen og remmens lås er også noget, du bør overveje. I alt rustfrit stål er der spor af nikkel. Alle vores ure overholder selvfølgelig EUs grænseværdier, men der er spor af nikkel i rustfrit stål – dette gælder ikke kun børneure men alle ure. Selvom urets kasse, kan være belagt med gummi eller silikone, så er der ofte en bagklap af stål på uret, hvor urets lås typisk også er af stål. Dette er intet problem for de fleste børn og voksne, men hvis man har kontaktallergi med nikkel, kan det skabe irritation på huden. Det kan derfor være en idé at vælge et titaniumsur til dit barn – her skal du dog dobbelt tjekke at både lås og bagklap også er af titanium, og ikke blot kassen. Årsagerne bag dette har vi skrevet et længere indlæg om, som du kan læse her. Kort fortalt er titanium et allergivenligt materiale, som er perfekt, hvis du har kontaktallergi.

Du kan se hele vores udvalg af børneure på shoppen ved at trykke her.

2 KOMMENTARER

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.