Står dit barn og skal lære klokken, have hjælp til at huske forskellige ting i dagligdagen, har dit barn sart hud eller skal du give et ur til et barn i gave? Vi har samlet denne guide til at vælge det rigtige børneur, med de forskellige funktioner og specifikationer, du bør være opmærksom på.

Tryk her for at se hele vores udvalg af børneure.

Analogt eller digitalt børneur?

Det første, du skal tage stilling til for at vælge det rigtige børneur, er om uret skal være et klassisk analogt eller digitalt. Nogen vil gerne lære sit barn klokken på den “gammeldags” måde, hvor andre hellere vil lære den digitale 24-timers visning. Som sådan er der jo ikke noget, der er bedre end det andet, men vi anbefaler dog, at man starter med at lære sit barn den ene form først. Det vil gøre det nemmere for barnet at lære klokken, når du starter med den ene form.

Skal børneuret have en alarm?

Mange forældre vælger et digitalur til sit barn, fordi digitale ure har smarte funktioner, der kan benyttes i hverdagen. Især alarmen er en efterspurgt funktion, fordi barnet selv kan lære at sætte og bruge den. Mange digitalure til børn (men ikke alle!), har en daglig alarm. Hvis alarmen skal bruges til at huske at gå på toilettet eller tage piller, er den enkelte daglige alarm funktion ofte ikke nok. Der findes børneure med flere alarmer, som kan bruges i situationer som disse. For eksempel forhandler vi mærket WobL, der har enten 8 eller 9 daglige alarmer, afhængigt af modellen.

Fordelen ved et børneur med 24-timers visning

Noget, man skal huske, når man her i Danmark kigger efter et digitalur til sit barn, er hvorvidt uret har 24-timers visning. Mange ure bliver nemlig produceret i Kina, USA og andre lande, der bruger AM/PM tidsformat (12-timers visning). Dette kan forvirre dit barn, hvis du lærer barnet klokken med den almindelige 24-timers visning. Mange digitalure til børn har 24-timersvisning, men husk altid at tjekke det før du køber, så du ikke bliver skuffet!

Vigtigheden i børneurets design

Vi tror på, at et appellerende design på børneuret, gør det meget sjovere at lære klokken. Det er klart, at børn i forskellige aldre har forskellige præferencer til hvordan uret skal se ud. Hvis barnet selv synes at uret er cool og sjovt at have på, hjælper det på viljen til at lære klokken. Nogle af de mest populære børneure til de helt små, er LEGO ure. Lego ure er populære fordi de har flotte mønstre og farver. Samtidig har flere af Lego urene kendte figurer fra børnefilm eller serier, som gør at dit barn kan have sin yndlings helt eller heltinde med sig overalt. Hav derfor gerne dit barn med på råd, når det kommer til urets design.

sjove lego ure til børn med figurer

Børneure og Vandtæthed

I denne guide til det rigtige børneur er noget af det vigtigste debatten om vandtæt på børneure? Et vandtæt børneur er ikke en nødvendighed, men det gør at barnet ikke behøver være forsigtig med ure, når det skal i bad, i svømmehallen eller poolen. Ønsker du et vandtæt ur til bit barn, anbefaler vi, at det er mindst skal have en vandtæt ned til 10 ATM / 100 Meter. I praksis betyder 10 ATM, at uret kan tåle at man bader og svømmer med det. Med børneure der har en mindre vandtæthed en dette, anbefaler vi, at du lærer dit barn, at huske at tage det af, før de går i vandet.

Valg af materialer på børneure

Det er naturligvis vigtigt at børneure er robuste, da de fleste børnure vil blive udsat for en del tumult i løbet af en dag. Men der er forskel på, om du vælger et ur der er lavet af plastik, eller om du vælger et ur i stål eller titanium. Som udgangspunkt anbefaler vi typisk ure med en silikonerem til børn. Silikone remmen er nemlig yderst holdbar og meget komfortabel for dit barn at have på håndleddet.

Allergivenlige ure til sart børnehud

Sidst men ikke absolut ikke mindst vigtig i denne guide til det rigtige børneur, er allergivenlige børneure. Materialet på urkassen og remmens lås er nemlig noget du altid bør overveje i denne sammenhæng.

I alt rustfrit stål vil der være spor af nikkel. Da nikkel kan give allergiske reaktioner på sart hud, har EU sat grænseværdier for, hvor meget spor af nikkel der må være. Selvom alle vores ure naturligvis overholder disse regler, kan små spor af nikkel i rustfrit stål på ure ikke undgås. Derfor skal du være opmærksom på, at selvom urets kasse kan være belagt med gummi eller silikone, så har det ofte en bagklap og lås med stål. For de fleste børn er dette intet problem, men hvis du ved eller er i tvivl om, om dit barn har kontaktallergi, bør du tage dine forbehold.

Et alternativ til et børneur i stål, er et børneur i titanium. Materialet titanium er nemlig allergivenligt. Vil du vide mere om titanium og allergivenlighed, kan du læse om årsagerne her. Før du investere i et titaniumsur, bør du altid dobbelt tjekke, at både lås og bagklap også er af titanium.

Du kan se hele vores udvalg af børneure på shoppen ved at trykke her.

1 KOMMENTAR

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.