stilguide til mænd om hvordan man undgår stilforbrydelser når vælger og styler sit ur

Uret er en fantastisk accessory til mænd! Det fås i et virvar af forskellige mærker, designs, farver og former, og kan styles på mange forskellige måder. Herreuret er den slags accessory, der kan tage dit “style game” til det næste niveau. Med så mange muligheder, kan det dog være svært, at finde det helt rigtige ur til din personlige stil. Ligeledes, er der nogle faldgruber, som du skal være opmærksom på, når du styler dit ur med dit outfit. Vi giver dg derfor vores 7 bedste tips til: Sådan styler du dit herreur.


1. Vælg et herreur der styrker din personlige stil

Lad dig ikke diktere for meget af hvad der er eller ikke er på mode, når du skal vælge dit herreur. Det vigtigste er, at uret matcher din personlige stil! Tænk derfor over hvad der karakteriserer din stil, når du skal vælge et ur du kan style dit look med. Der er nemlig et stort udvalg af herreure, når det kommer til designs, på markedet. Er din personlige stil sporty, er et mærke som Casio ideelt. Har du en klassisk stil, finder du et fedt udvalg blandt mærkerne Seiko og Oris, osv.

mand der har sylet sit herreur med en læderjakke og solbriller.
Hvis du hviler i dig selv og din stil, vil dette være tydeligt for alle omkring dig. Vær derfor ikke bange for, at bære lige netop den type ur, som du synes er fed og bær det med selvtillid.

Vi oplever derudover, at mange mænd vælger et mærke eller design, hvis værdier og egenskaber, de kan identificere sig med. Dykkeruret er et godt eksempel på denne tendens. Det er associeret med kvalitet, udholdenhed, og for nogle, karakteren James Bond. Disse associationer kan på mange måder blive overført til manden der bærer denne type ur. På denne måde, kan din stil være en reflektion af dig som person eller de værdier du har.

Uanset hvilken stil du har og hvilken type herreur du vælger, så bær det med selvsikkerhed og stolthed. Du kan læse mere om dykkeruret og dets relation til karakteren James Bond, her.


2. Style dit herrur med omtanke for dine omgivelser

Selvom mange ure kan bruges til mange forskellige lejligheder, er der selvfølgelig nogle situationer hvor det kan være upassende, at bære specifikke typer af ure. Skal du for eksempel til begravelse, er det nok ikke den bedste idé at bære et alt for opsigtsvækkende ur i en skrigende farve eller ling. Det samme kan siges til et job interview hos en virksomhed hvor der gælder en særlig dress code. Derfor vælger mange mænd at have et klassisk ur i deres garderobe, som kan styles med alt og til en hvilken som helst situation.

En anden sammenhæng hvor det kan være vigtigt at have sine omgivelser i tankerne, er hvis du skal ud at rejse. De fleste af os kan nok genkende lysten til gerne at ville se godt ud på ferien, men nogle steder i verden bør du tænke mere over hvordan du styler dit ur. Nogle steder kan det være ildeset på at bære store dyre ure og andre steder kan uret være en fristelse for tricktyve. Når du er på farten, så tænk derfor på dine omgivelser, når du styler dit outfit med et ur. Du ville nok også selv synes det var skørt, hvis du så en person med et eksklusivt smykkeur på vandretur i Andesbjergene.

stilet outfit med jakkesæt og et klassisk herrur og ring
Tænk altid over om dit ur matcher den situation du er i, ligegyldigt om du skal til en vigtig begivenhed eller på rejse, så der ikke opstår misforståelser.

3. Style dit herrur så det matcher din hudtone

Du er måske ikke klar over det, men hvad end du har en lys eller mørk hud, har du en underliggende tone i huden. Denne underliggende tone i huden, definerer om din hudtone er varm, kold eller neutral. Det betyder, at du godt kan have lys hud med en varm undertone og en mørk hud med en kold undertone, osv. Når det kommer til at styling af accessories, som dit herreur, bør du som udgangspunkt søge et, som matcher din hudtone. Gør du det, skaber du harmoni i dit look. Samtidig sikrer du dig, at uret vil komplimentere din teint.

Metoder til at identificere din underliggende hudtone

Du kan identificere din underliggende hudtone på et par forskellige måder. Herunder vil vi forklare de to mest almindelige metoder:

  • Stil dig i naturligt lys, så din undertone ikke bliver ændret af koldt eller varmt lys fra en lampe eller andet unaturligt lys. Kig på indersiden af dit håndled, der hvor dine blodårer kan anes gennem huden. Ser de grønne eller oliven farvede ud, har du en varm hudtone. Ser de blålige eller lilla ud, har du en kold hudtone. Kan du se både blålige og grønlige nuancer, har du en neutral hudtone.
  • Du kan også teste din huds undertone ved at holde en sølv eller guld genstand op mod din hud. Hvis den guld farve ser mest flatterende ud og giver liv til din hud, er den varm. Hvis den sølv farve ser mest flatterende ud mod din hud, er din hudtone kold. Ser begge farver lige godt ud til din hud, er den neutral.

Har du svært ved selv at vurdere om din hudtone er varm eller kold, så bed eventuelt om hjælp fra en ven eller familiemedlem til at vurdere det. Når du ved om din underliggende hudtone er varm eller kold, kan du nemt finde et ur som komplimenterer din teint.

Identificer varme og kølige toner på herreure

Har du fundet ud af at du har en kølig underliggende hudtone, men kan du bedst lide guld smykker, kan du dog stadig bære guld. Du skal blot søge efter et guld ur med en kølig guld tone. Som regel anses hvidguld og olivenguld som værende kølige guld toner, mens almindelig guld, rødguld og rosaguld, anses for at være varme guld toner. Har du omvendt en varm underliggende hudtone, men kan du bedst lide sølv, kan du lede efter et ur som har både varme guld og sølv elementer. Et godt bud ville være et klassisk herreur med en lænke der har både sølv og guld led. Nedenfor kan du se en guide til identificere kølige og varme toner på herreure.

guide til at identificere kølige og varme farvetoner på herreure
Guide til at identificere kølige og varme toner på herreure.

Har du den neutrale undertone i huden, er du heldig, da du kan bære både varme og kolde toner.

Ønsker du mere inspiration til at koordinere dit ur med farverne i dit outfit? læs også om hvordan du farvekoorinderer dit ur med dit outfit.

en herre en skjorte og slips og et guld ur med stål lænke på armen
Når du har forståelse for hvilken tone af ur som bedst matcher din hudtone, kan du også begynde at matche dit ur til tonerne i dit outfit. På billedet ses en herre med et stålur i en kølig guld farve, som harmonerer perfekt med den kølige blå farve på hans slips og bukser.

4. Undgå at style dit herreur med for mange accessories

Har du nogensinde hørt udtrykket: “I make accessories contact before eye contact… and judge accordingly”? Selvom om udtrykket måske er en anelse overfladisk, kan der være noget om det. Med det mener vi, at hvis du bærer for mange accessories på en gang, kan det få dit look til at se rodet ud. Accessories er klart de elementer der sætter prikken over i’et i dit look, men det betyder ikke; jo flere jo bedre. Vælg derfor dine accessories strategisk, så de ikke tager opmærksomheden fra hinanden.

Ønsker du at herreuret skal være fokuspunktet for dit look, så vælg blot 1-3 accessories mere, der komplimenterer uret. For eksempel ser herreuret altid godt ud med et bælte i samme farvetema, samt et par solbriller.

stilede accessories til mænd som et ur solbriller og pung
Vælg dine accessories med omhu, så de ikke stjæler hinandens opmærksomhed og får dit look til at se rodet ud.

5. Skab ligevægt, når du styler dit ur

I forlængelse af det ovenstående punkt, bør du også tænke over hvordan du skaber ligevægt i dit look. Har du valgt et fedt herreur og 3 ekstra accessories, som alle sidder koncetreret omkring dit håndled, skaber du uligevægt i dit look. Da menneskehjernen naturligt søger symmetri, vil denne form for uligevægt se “forkert” ud. Et eksempel på dette kunne være et herreur stylet med ringe og armbånd, på samme arm. For at undgå for meget tyngde samlet et sted, som med dette eksempel, kan du tænke i modsatte retninger. Istedet for at uret og accessories sidder på samme arm, kunne ligevægt være blevet skabt, ved at bære uret på den ene arm og armbånd og ringe på den anden arm.

mand med et herreur stylet med solbriller og en ring
Skab ligevægt i dit outfit ved ikke at koncentrere din accessories på et sted på kroppen.

6. Style dit herreur med de rigtige proportioner

Noget mange mænd glemmer at tænke over, når de vælger deres ur, er dets proportioner. Det vil sige, har du et smalt håndled, bør du undgå at bære et for bredt herreur, da det forholdsmæssigt vil se uproportioneret ud. Det samme gælder naturligvis for den omvendte situation.

Relaterer man dette til styling af dit ur med dit outfit, er proportionerne stadig vigtige. Bærer du for eksempel et tæt, figursyet outfit, vil et ur med et slankt design bedst matche dit look. Generelt vil herreure med flade urskiver og smalle remme, som en læder eller meshrem, harmonere utroligt flot med et figursyet outfit og omvendt.

Princippet om proportioner, i forlængelse af punkt 5 på denne liste, kan også relateres til at skabe ligevægt med dine accessories. For eksempel vil et stort opsigtsvækkende herreur, se uproportioneret ud til et lille, smalt slips eller bælte. Er du i tvivl om proportionerne i dit outfit og med dig ur passer, så kan du bedst vurdere det, ved at kigge i et gulvspejl.

et bredt oris herreur med sølv lænke og sort urskive

7. Vær tro mod dig selv og din egen stil

Har du læst denne artikel og tænker: “Åh nej, jeg gør flere af de ting, som artiklen siger at ‘jeg ikke må’”? Så fortvivl ikke. Selvom om disse råd er gode generelle retningslinjer at følge når du styler dit ur, er der intet i vejen for at eksperimentere med din egen stil. Vi henviser her til tip nummer 1 i indlægget: bær dit ur med selvtillid. Hvis du selv synes dit ur og den måde du har stylet det på et fedt, så er det det vigtigste. 😉

outfit stylet med en denimjakke farverig skjorte og fedt herreur
Lige gyldigt hvilket ur eller outfit du vælger, så hvil altid i dig selv og din egen stil. Hvis du har det godt i det du bærer, så har du valgt rigtigt for dig.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.