Ure er unikke, mekanikken bag dem, de utrolige materialer og grænsebrydende designs – kun fantasien sætter grænser for hvad man kan med et ur. De fleste kan nok blive enige om, at hvis man skal investere i et godt ur, som man kan have glæde af i mange år, så skal man være forberedt på at betale en vis pris. De utrolige ure på denne liste får dog ure til priser på flere tusinder til at virke som yderst overkommelige. Vi tæller op af 13 af verdens dyreste ure der ligger i millionklassen.

 

1. Vacheron Constantin Tour de I’Ile (10.5 mio. DKK)

vacheron constantin tour de IIle verdens dyreste ure sort læderrem guld urkasse urkompagniet
The Watchindex

Dette herreur fra Vacheron Constantin er designet med en sort, mat læderrrem, rosaguld urkasse og safirglas foran urskiven. Uret er designet med en synlig urskive både på forsiden og bagsiden af uret, som giver det et unikt look. Skiven på begge sider er prydet med dekorationer, i form af “pop ud” romertal og mønstrer graveret i urskiverne, helt ned til mindste detalje. Vacheron Constantins Tour de I’lle er med 16 komplikationer et af de mest komplicerede ure nogensinde designet, og det blev udgivet i år 2005 som en specialudgave i anledning af mærkets 250 års jubilæum. Det tosidede design har på forsiden kig ind til urets tourbillon bevægelser, uret har kalender, tider på solopgang og solnedgang, måne faser samt dobbelte tidszoner. Kun syv ure blev produceret på verdensplan og på daværende tidspunkt holdt uret, med en pris på det der svarer til 10.5 mio. danske kroner, titlen som verdens dyreste ur.

 

2. Greubel Forsey Art Piece 1 (10 mio. DKK)

greubel forsey art piece 1verdens dyreste ure liste urkompagniet
Watcheshistory

Er ure kunst? Dette ur fra Greubel Forsey må i den grad siges at være et kunstværk. Mærket er i forvejen kendt for sine utrolige ur designs i luksus klassen, men Art Piece 1 er noget for sig. For at designe uret lavede mændende bag mærket, Robert Greubel and Stephen Forsey, et partnerskab med den legendariske kunstner Willard Wigan. Wigan er blandt andet kendt for at designe miniature skulpturer til blandt andet nålehoveder, og nogle af hans skulpturer er endda små at de kun kan ses gennem linsen på et teleskop. For at designe disse skulpturer må Wigard bruge materialer som fluehår og diamantskår, som han former under mikroskopets øje. Hans unikke håndværk blev i 2007 beæret med et ridderskab overrakt af Prins Charles.

Inde i Art Piece 1 uret sidder en af disse skabninger fra kunstneren Wigard som kun kan ses i kronen af uret kl. 9.00 gennem et indsat forstørrelsesglas.

 

3. Richard Mille RM 56-02 Sapphire (13 mio. DKK)

richard mille rm 056 sapphire 1 safirglas verdens dyreste ure liste urkompagniet
Monochrome-watches

Richard Milles arkitektoniske RM 56-02 Sapphire er i allerhøjeste grad “one-of-a-kind”. Uret var limited edition, og der blev kun produceret 10 stykker med det ægte safirglas på verdensplan. Hele urkassen er lavet i udskårne blokke af safirglas, et yderst ridseresistent materiale med en hårdhed på 1.800 Vickers (metode til at teste et materiales hårdhed). At kreere en urkasse med denne hårdhed var en kæmpe udfordring og det endte med at tage iomkring 1.000 timer pr urkasse at producere i hånden. Den gennemsigtige urkasse giver et udsyn ind til det fantastiske ur-håndværk som befinder sig i urkassen. Ikke så underligt at uret har en pris på hvad der svarer til ca. 13 mio. danske Kroner.

 

4. Jaeger-LeCoultre Hybris Mechanica Grande Sonnerie (16 mio. DKK)

jaeger lecoultre hybris mechanica grande sonnerie verdens dyreste ure liste urkompagniet
Reddit

Jaeger-LeCoultres Hybris Mechanica Grande Sonnerie er med sine mere end 1472 dele et af de mest komplicerede ure nogensinde lavet. Uret giver tiden med lyden af Westminister kimer og er i stand til at spille hele “Carillon de Westminister” melodien. Faktisk, er det netop denne egenskab som uret er blevet mest kendt for og er det ur i verden som kan spille den længste melodi nogensinde. Uret har en vedvarende kalender hvis retrograde visere giver både dato, måned og ugedag. Kalenderen er ydermere indstillet til at forblive kørende indtil året 2100. Som ekstra tilbehør kan uret blive opbevaret i det specielt til uret designede låseskab. Selve skabet er designet i en sådan grad at man selvom det er sikkert lukket og låst, kan høre melodien a Westminister på den anden side – ret utroligt må man sige.

 

5. Franck Muller Aeternitas Mega 4 (17.5 mio. DKK)

franck muller aeternitas mega verdens dyreste ure liste urkompagniet
Hfusionmediagroup

Var du imponeret over de komplicerede designs af de tidligere fire ure på denne liste, så forbered dig på at blive blæst væk af dette et af verdens mest komplicerede ur nogensinde fra mærket Franck Muller. Da uret udkom, lød det sig at uret bestod af 36 komplikationer (hentyder til enhver funktion i et mekanisk ur ud over at vise timer og minutter), 23 indikationer via 18 visere og 5 diske, 1.483 komponenter, 99 juveler, hele 91 tandhjul, 7 skubbere, 4 korrektorer, og ifølge mærket, fem års planlægning plus et fuldt år til at samle det – Ret utroligt! Ikke så underligt at uret ligger i et prisleje på hvad der svarer til omkring 17.5 mio. danske kroner. Uret blev offentliggjort i 2009, og shockerede urverden med sit imponerende håndværk og indviklede design som dengang holdt rekorden for verdens mest komplicerede ur.

 

6. Louis Moinet Meteoris (30 mio. DKK)

louis moinet meteoris læderrem meteor verdens dyreste ure liste urkompagniet
Excellencemagazine

Louis Moinet er endnu et fantastisk Schweizisk urmærke som specialiserer sig i at kreere “one-of-a-kind” ure. Der er dog ofte et utraditionelt twist i mærkets luksuriøse designs. Ved brug af unikke og eksotiske materialer kombineret med en innovativ teknologi formår Louis Moinet at skabe sande banebrydende ur-kunstværker. Alle urerne kreeret hos Louis Moinet er limited edition og helt enestående. Et af disse specielle ure er Louis Moinet Meteoris som ses på billedet ovenfor. Som nok kan sanses i urets navnet, har uret et ægte element fra planeten Mars, Jiddat al Harasis 479 meteoritten, der faldt til jorden. Det menes at meteoritten er mere end 180 mio. år gammel. Da materialet er så sjældent, ligger priserne for sådanne meteorit fragmenter i et leje på omkring 15 gange så meget per gram som prisen for ægte guld. Ydermere er det netop brugen af et så unikt materiale der er med til at gøre uret yderst specielt.

 

7. Hublot Big Bang One Million (32,7 mio. DKK)

hublot big bang one million lady watch liste over verdens dyreste ure urkompagniet
Extravaganzi

Når det kommer til smykkeure, er der ikke mange som overgår Hublots fantastiske og ekstravagante designs. Big Bang One Million modellen er indrammet i elementer af hvidguld, er omkranset af 880 ægte “baguette” diamanter (mere end 48 karat i alt), påsat med en helt speciel teknik som gør at stenene sidder sømløst på urets overflader. Uret blev til “Premier Middle East Watches, Jewelry & Pens Awards” i 2010, tildelt prisen for “Best High Jewelry Watch of 2010”. Derudover er uret, grundet sit formidable design, ekstremt komplekst at producere. Derfor ikke så underligt at det ligger på en pris til omkring 32,7 mio. danske Kroner og kun kan erhverves ved specialordre.

 

8. Jacob & Co. Billionaire Watch (117.7 mio. DKK)

jacob co. billionaire watch 1 liste over verdens dyreste ure tourbillon skelet ur urkompagniet
Forbes

Helt oppe i 117.7 mio. klassen ligger et andet unikt smykkeur, denne gang fra Jacob & Co. Ikke så underligt at denne model kaldes “The Billionaire Watch”, siden man bogstaveligt talt skal være multi-millionær for nogensinde at gøre sig håb om at eje et sådant smykkeur. Som mærket selv beskriver uret er det: “Kreeret som noget helt unikt, der i sandhed indbegriber mærkets passion for at bryde grænser. Tourbillonen bringer dynamisme til den juvelfyldte omkransning og ligner en ballet af lys fra mere end 260 karater af diamanter som illuminerer det udsøgt eksponerede mekaniske hjerte. “The Billionaire Watch” er en blændende repræsentation af den modige og rebelske Jacob & Co. ånd.” Hvis du tilfældigvis har 117.7 millioner danske kroner liggende til overs, kan du måske blive ejeren af sådan et mesterværk.

 

9. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication (157 mio. DKK)

patek philippe supercomplication henry graves junior lommeur liste over verdens dyreste ure urkompagniet
Classdriver

Det næste ur på listen er ikke et armbåndsur men et vintage lommeur. Det formår dog alligevel at komme op på en pris af hvad der svarer til 157 mio. danske kroner. Henry Graves “Supercomplication” uret er angiveligt endnu et af de mest komplicerede ure nogensinde lavet. Uret har nemlig hele 24 komplikationer. Blandt disse komplikationer er Westminnister kimerne, en evig kalender, solopgang og solnedgang tider, og et himmelkort (ses på billedet) som viser stjernemønsteret set fra Graves New York lejlighed. Uret tog angiveligt 7 år at lave og blev bestilt af Graves i 1925, men blev ikke overrakt til ham før i 1933. Det menes at uret stadig holder rekorden for det mest komplicerede ur nogensinde lavet uden brug af computer teknologi, og er et fantastisk symbol på menneskelig opfindsomhed.

 

10. Chopard 201-Carat Watch (163.6 mio. DKK)

chopard 201 carat watch smykkeure liste over verdens dyreste ure diamanter armbånd urkompagniet
Stitchfit

Det næste ur på listen er endnu et smykkeur. Selvom selve urdelen er meget mere simpel end nogle af de tidligere ure på vores liste er Chopards 201-Carat ur unik på en helt anden måde. Uret har hele 874 diamanter i forskellige former og farver siddende rundt i armbåndet. Det luksuriøse design og miks af farver og former, giver uret sit utraditionelle men ultra eksklusive look. Ikke nok med det, så er uret udstyret med en mekanisme som gør, at når man trykker på en fjeder mekanisme på urets side, så vil de tre hjerteformede diamanter åbne sig “som en blomst mod solen” (Rich Glare) således at urets skive prydet med gule diamanter komme til syne. En ting er helt sikkert, bæreren af et ur som dette vil have hvad der må beskrives som den ultimative “sparkle” faktor.

 

11. Breguet Marie-Antoinette Grande Complication Pocket Watch (196.2 mio. DKK)

breguet grande complication marie antoinette lommeur verdens dyreste ure dronning af frankring urkompagniet
Stitchfit

StitchfitMed en værdi på hvad der svarer til 196.2 mio. danske kroner kan man gruble over hvad der gør at Breguets Marie-Antoinette Grande Complication ur er så værdifuldt. Ud over at uret er kompliceret, ligger en stor del af urets værdi i dets rige historie. Rygtet lyder at den franske dronning Marie-Antoinette (1770-1793) var meget fascineret af Breguets ure, og at hun gennem årene erhvervede sig noget af en samling. I den forbindelse blev der bestilt et ur til dronningen hos Breguet fra en beundrer i 1783. Bestillingen lød på at uret skulle være så spektakulært og avanceret som muligt for at imponere dronningen. For at kunne imødekomme en sådan anmodning, måtte Breguet få hjælp fra tidens bedste ur-eksperter. Derudover havde bestillingen ingen hverken finansielle eller tidsmæssige begrænsninger. Dette resulterede desværre i at dronning Marie-Antoinette aldrig kom til at se sin fornemme gave, som uden tvivl ville have begejstret den overdådige dronning af Frankrig. Uret blev faktisk først færdiggjort i 1827, hele 34 år efter dronningens død, 4 år efter Breguets egen død og 44 år efter bestillingen på uret først blev lavet. Med en sådan historie er der ikke noget at sige til urets enorme værdi.

 

 

12. Graff Diamonds The Fascination (261.7 DKK)

graff diamonds the fascination smykkeure diamanter liste over verdens dyreste ure urkompagniet
GraffDiamonds
graff diamonds the fascination smykkeure diamanter liste over verdens dyreste ure urkompagniet
GraffDiamonds

Næstdyreste på denne liste ligger Graff Diamonds ur “The Fascination”. Uret har hele 152,96 karater af hvide diamanter omkring sig. Uret er endnu et eksempel på et sandt mesterværk af et smykkeur og har en værdi på hvad der svarer til hele 261.7 mio. danske kroner. Noget af det unikke ved urets glamourøse design er at center stenen (38,12 karat D pæreformet diamant) kan fungere som urskive eller kan blive taget ud og båret som ring – ret utroligt. Laurence Graff, grundlægger og formand for Graff Diamonds, siger at “The Fascination” skal illustrere mærkets stærke bånd mellem dets Schweiziske urværksted og dets diamant afdeling i London. Mødet mellem urmagernes upåklagelige teknik og smykke eksperternes utrolige håndværk gør uret til noget helt unikt.

 

13. Graff Diamonds Hallucination (360 mio. DKK)

graff diamonds hallucination diamant smykkeur verdens dyreste ur urkompagniet
Raredelights

Titlen for verdens dyreste ur går til Graff Diamonds “Hallucination”. Uret står til det uvirkelige beløb af hele 360 mio. danske Kroner. Grundlægger og formand for Graff Diamonds, Laurence Graff siger selv om uret: “Hallucination er et skulpturelt mesterværk, en fejring af det mirakel der er farvede diamanter”. Uret er nemlig udstyret med et virvar af forskellige farvede diamanter, blå, lyserød, gul og oliven er bare nogle af de smukke farver som ses på urets overflade. Uret har hele 110 karater af sjældne diamanter som med største omhu er sat ind i et armbånd af platin. I et Forbes interview med Laurence Graff nævner han selv, at han i mange år havde leget med ideen om at kreere et utroligt ur som i sandhed skulle indebære deres store fascination for diamanter. Selve uret løber med quartz teknologien og det tog angiveligt Graffs ekspert urhåndværkere tusindvis af timer at kreere dette utrolige smykkeur som på overdådig vis afslutter denne liste over verdens dyreste ure.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.