Vincero må siges at have indtrådt på den europæiske og danske ur-scene med sin moderne tilgang til produktion, drift og design. I denne artikel vil jeg fortælle den utrolige historie om urmærket Vincero, som stammer fra et interview med en af grundlæggerne af mærket. Derudover vil jeg prænsentere de forskellige serier, som Vincero har udgivet indtil videre. Rygterne går dog på, at der er flere unikke serier på vej!En rejse der startede i Østen

I den utrolige historie om urmærket Vincero starter vi på Gonzaga University i USA, hvor de tre grundlæggere af Vincero – Aaron, Tim og Sean – først mødte hinanden. De var college roommates og uadskillelige. Da de var færdige med college, var der ingen tvivl – De ville starte deres egen virksomhed. Dette fælles mål, bragte vennerne til Kina med en enkeltbillet og 5000$ på lommen hver.

På billedet ses Aaron, Tim og Sean

Da vennerne kom til Kina startede de en outsourcing virksomhed, der hjalp virksomheder med at producere i Kina. I denne process lærte de meget, men mest af alt blev de påvirket, af den tilgang de virksomheder havde, som de hjalp med at producere. Det hele handlede om at presse produktionsprisen ned, hvilket tilsidesatte den kvalitet, som slutproduktet havde. Det var ikke den vision, som de tre drenge ville leve efter.

Læring af fejl

Efter fire år med mange fejl, dumme beslutninger og generelt alt det, som hører til at blive selvstændig for første gang, gik det op for drengene, at alle de lærepenge var godt tjent ind i erfaring. De havde lært, at detaljen var guld værd, og hvor vigtig kvaliteten er – også selvom det kostede lidt ekstra. Derfor tog de springet i 2014 og startede Vincero, som skulle være alt andet end det, de hadede ved den brance, som de tre grundlæggere var i. Visionen var, at enhver lille detalje skulle kæles om og der skulle ikke gås på kompromis med kvaliteten, selvom det var dyrere.

Aaron, Tim og Sean havde altid været drevet af innovation og iværksætteri, så der var ingen tvivl om, at de skulle fortsætte med at være selvstændige. De valgte at producere ure fremfor andre produkter, fordi de synes, at kunden betalte mange penge for ure, der slet ikke behøvede at være så dyre. Derfor er en af Vinceros grundprincipper, at prisen ikke må være for høj. Man skulle have meget for pengene hos Vincero, sammenlignet med andre alternativer.

Derudover var de tre venner også meget interesserede i den tekniske del af at producere et ur. “Der ligger så meget i det, som urværk, design, materialer, og vigtigst af det hele: sammenspillet mellem de forskellige facetter i et ur. Urværket skal være et kronografværk, for at du kan designe et ur med en kronograf eksempelvis.”


Videoen giver et indblik i Vinceros design- og produktionsprocess

Et brand der lytter til sine kunder

Vincero har brugt meget energi på at udvikle deres brand og kollektioner sammen med deres kunder. Dette betød eksempelvis, at deres mest populære serie, The Chrono S, udkom i en lidt mindre version, 40mm i diameter, i stedet for den standard 43mm. Dette var efterspurgt af deres brand-netværk, hvilket Vincero lyttede efter og realiserede!

Generelt er hele tanken bag Vincero centreret omkring kunden. Ideen til de første designs kom alle fra designs, som de mente manglede på market til bestemte segmenter – og man må sige de har haft ret indtil videre… De bruger også meget tid og penge på at sende og analysere undersøgelser blandt eksisterende og potentielle kunder. Det gør de, fordi de ønsker at udvikle Vincero i den retning, som deres kunder går. Udover nye designs og serier inddrager Vincero også den feedback, som de får på eksisterende modeller. På den måde bliver ændringer i nuværende designs og specifikationerne, lavet i fællesskab med kunderne.

Nyest teasede en af grundlæggerne, Aaron, som jeg havde en snak med, tre nye serier for 2019. Alle serier som havde inspiration i hvad deres kunder har efterspurgt. Så dem glæder vi os enormt meget til at vise jer!Ekstraordinær kvalitetssikring

Som beskrevet er kvaliteten en stor del af Vincero og grundlæggernes DNA. Derfor bliver alle deres ure tjekket, hvilket adskiller sig meget fra normale produktioner. Normalt laver man det der kaldes stikprøver på urene, med vandtætheden og den generelle kvalitet. Hos Vincero bliver alle deres ure tjekket, inden de ryger videre til lageret og derefter til kunden. Dette udelukker selvfølgelig ikke enkeltstående fejl, men det gør den gennemsnitlige kvalitetsikring væsentlig højere på Vinceros ure, sammenlignet med andre lignende mærker. Aaron fortæller faktisk, at Vincero har 50% færre fejl på deres ure, end hvad der ellers er normen på urmarkedet.

Denne ideologi omkring kvaliteten, skinner igennem hele Vinceros brand og virksomhedens opbygning. Vincero betyder “Jeg vil vinde” på italiensk og kommer fra det kendte italiensk ordsprog veni, vidi, vici, der betyder “Jeg kom, Jeg så, Jeg sejrede”. Et ordsprog, som man mener Julius Cæsar har sagt. Ideen er, at Vincero vil være de bedste og de vil give den største værdi for pengene hos forbrugeren. For at ære dette, sidder der et lille stykke marmor i alle Vinceros ure, som er synligt gennem bagklappen. På marmorstykket er mottoet, veni, vidi, vici, stolt indgraveret.

Introduktion til de forskellige serier


The Chrono S

The Chrono S er klart den mest populære serie fra Vincero. Urene har alle de samme designs, med en urkasse i rustfrit stål, med enten en læderrem eller stållænke. Som det nok kan gennemskues, grundet navnet på serien, har Chrono S serien selvfølgelig en lækker kronograf. For nogle er funktionen nyttigt, men i alle tilfælde ser det skarpt ud! Urene fås i mange forskellige kombinationer med farver og remme, men kronograf uret er et ur, enhver mand burde have i sin samling.


The Kairos

The Kairos er serien, som er helt basic. Du får et lækkert ur i super lækker kvalitet til prisen og ingen smarte funktioner, som den almindelige urejer alligevel ikke har brug for. Igen er Kairos uret helt sikkert et ur, man burde have i sin samling, men det er lige før, at man ikke behøver andre end det. Kairos uret går nemlig til alt i garderoben og alle lejligheder! Du kan vælge mellem en rem af lækker italiensk læder eller en mesh lænke i stærkt rustfrit stål. Alle Vinceros remme i alle serier har quick release funktion, så du hurtigt og nemt kan skifte din rem eller lænke, hvis du ikke kan bestemme dig!


The Bellwether

The Bellwether er designet for dem, der ønsker at skille sig lidt mere ud. Med det modige, men underspillede design, har Vincero skabt et mesterværk, der laver en klar statement på dit håndled. Med lækkert safirglas, som også er fantastisk hårdført, kommer ridser på urets overflade absolut ikke nemt. Med den derudover gode kvalitet i materialerne, som forventes med et Vincero ur, kan du være sikker på, at blive glad for et Bellwether ur fra Vincero.


Italian Marble

Hvis du ønsker et unikt ur med et eksklusivt look, så er Vinceros Marble serie nok den vej du skal gå. Som beskrevet i denne artikel, benytter Vincero marmor, som et symbol på deres motto veni, vidi, vici. Udover at have det på bagsiden, som alle Vincero ure har, så har Italien Marble serien en urskive af italiensk marmor. Alle urskiver er derfor unikke, da alt marmor har sit helt eget unikke mønster, som ikke kan genskabes. Du får derfor et fuldstændigt unikt ur, med vished om, at ingen anden i verden, har et ur som er 100% magen til dit ur fra Marble serien.


The Rogue

The Rogue er Vinceros sports ur. Du har selvfølgelig en kronograf, som kan være meget nyttigt til tidtagning under en løbetur eller anden træning. Du kan få uret med en sporty silikonerem, der er perfekt til at dyrke sport med og som du også kan tage med ud at svømme. Ligeledes er silikone materialet yderst let og behageligt at have siddende på håndleddet, samt nemt at rengøre, hvilket gør det perfekt til den aktive person.

Ønsker du en pause fra det sporty look eller ønsker du også at bære det samme ur til mere formelle lejligheder, er der mulighed for at få også at få en læderrem til modellen. The rogue er vandtæt ned til 10 ATM, så det kan tåle, at du svømmer, går i bad og at du træner med det. Derudover har uret et tachymeter og en urskive med et helt specielt og unikt design.


Du kan læse mere om de enkelte Vincero modeller, samt se modellernes enekelte specifikationer på vores hjemmeside.

Du kan læse flere spændende artikler ved at klikke her.

EFTERLAD ET SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.